Έγκλημα στη Σητεία – Ομολογία-σοκ: Τη μία στιγμή έντυνα τα παιδιά και την άλλη έπνιγα την Κατερίνα


Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε χθες (26/05) το έγκλημα που συγκλόνισε τη Σητεία όταν ένας άνδρας (37 ετών σήμερα) στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, μετά από καβγά.

Η δίκη ξεκίνησε χθες, Τρίτη 26 Μαΐου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου, συνεχίστηκε ακροαματική διαδικασία.

Στο εδώλιο κάθισε ο 37χρονος Γ.Ρ. που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο τη στιγμή που η 32χρονη μητέρα τους άφηνε την τελευταία της πνοή.

Όπως μεταδίδει το cretalive, η απολογία του 37χρονου ήταν μαραθώνια. Ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα πολλές φορές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να μιλά περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού (ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών).

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το cretalive, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι παππούδες του να τον μεγαλώσουν, στα φοιτητικά του χρόνια στα Ιωάννινα, όπου και γνώρισε και αγάπησε την πρώτη του γυναίκα, όταν ήδη την είχε «χτυπήσει» ο καρκίνος. Περιέγραψε τα όσα δύσκολα βίωσαν μαζί στην προσπάθειά τους να νικήσουν την ασθένεια και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, για το κορίτσι που απέκτησαν αλλά και για τον θάνατό της.

«Την αγάπησα πραγματικά»

Μίλησε για τη γνωριμία του με την Κατερίνα και τα συναισθήματα που ένιωσε πάλι, μετά από τα δύσκολα χρόνια της χηρείας του και το πόσο καλά περνούσαν το πρώτο διάστημα. «Την αγάπησα πραγματικά» δήλωσε συντετριμμένος, «ήταν σαν μικρό παιδί». Είπε ότι τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, το οποίο όπως παραδέχθηκε ήρθε πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτου.

Άφησε να εννοηθεί πως υπήρχαν οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνταν από την πλευρά της οικογένειας της Κατερίνας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι όταν η 32χρονη θέλησε να εργαστεί, η μητέρα της ζήτησε να πληρώνεται με την ώρα για να προσέχει τα παιδιά, με τις δύο πλευρές να χρησιμοποιούν και τετράδια για να μην χάνεται ο λογαριασμός!

Σύμφωνα πάντα με τον 37χρονο, η Κατερίνα του ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θέλει να χωρίσουν και παρά τις αντιρρήσεις του, υπήρξε τελικά απόφαση για συναινετικό διαζύγιο. Το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών ήταν γι’ αυτόν το πλέον σημαντικό και εκεί υπήρχαν όπως είπε προστριβές.

Πώς περιέγραψε την μοιραία μέρα

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η 32χρονη είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η εν διαστάσει σύζυγός του επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Όπως είπε, την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.

«Τη μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε… Κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα.

«Τρελάθηκα», είπε, «έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα»!

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σητείας, αλλά και της Κρήτης έγινε στις 4 Μαρτίου του 2019, ημέρα κατά την οποία το θύμα που εργαζόταν ως συμβασιούχος στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Σητείας, πήρε ολιγόωρη άδεια από τη δουλειά της προκειμένου να εμβολιάσει τα δύο μωρά της.

Το εν διαστάσει ζευγάρι, όπως μεταδίδει το cretapost, αρχικά τη μοιραία ημέρα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε καυγάς. Στη συνέχεια, ο 36χρονος τότε άνδρας μετέβη στο σπίτι της πεθεράς, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα η 32χρονη με τα δύο μωρά που είχαν αποκτήσει.

Ο καυγάς μεταξύ τους συνεχίστηκε δια ζώσης, και στη διάρκειά του ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της άτυχης γυναίκας στραγγαλίζοντάς την.

Στη συνέχεια, ο 36χρονος μετέβη στο σχολείο της μεγαλύτερης κόρης του από προηγούμενο γάμο και κατόπιν στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας, όπου και παραδόθηκε.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο 36χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ