ΕΕ: Η Ελλάδα στην πεντάδα με τα πιο καθαρά νερά


Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη παραμένει υψηλή, σύμφωνα με ετήσια μελέτη της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πέντε πρώτες χώρες με τα πιο καθαρά νερά.

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία 40 έτη, όταν και εκδόθηκε η οδηγία της ΕΕ για τα ύδατα κολύμβησης.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους, δήλωσε: «Τα καθαρά ύδατα κολύμβησης θεωρούνται πολλές φορές σαν κάτι δεδομένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα ευρωπαϊκά συλλογικά επιτεύγματα. Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια. Η εφετινή έκθεση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν πολύ υψηλά πρότυπα ποιότητας όταν κολυμπούν σε ευρωπαϊκά ύδατα και ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να συνεχιστεί αυτή η πορεία».

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Μια ανάλυση ανά χώρα έδειξε ότι σε πέντε χώρες – Κύπρος, Αυστρία, Μάλτα, Ελλάδα και Κροατία – τουλάχιστον το 95% των υδάτων κολύμβησης ήταν άριστης ποιότητας. Από όλες τις χώρες που παρακολουθούνταν, η Πολωνία ήταν η μόνη με λιγότερο από το 50% των υδάτων κολύμβησης να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ