Γιάννα Αγγελοπούλου: Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν αναθεωρεί την Ιστορία


Απαντήσεις στους επικριτές της μέχρι τώρα προσπάθειας της επιτροπής Ελλάδα 2021 δίνει η επικεφαλής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η κ. Αγγελοπούλου, τονίζει πως «η Επιτροπή Ελλάδα 2021 δεν κάνει ούτε συγγραφή, ούτε αναθεώρηση της Ιστορίας. Δική μας αρμοδιότητα είναι να οργανώσουμε την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση με τρόπο που θα κάνει χαρούμενους και υπερήφανους τους Ελληνες».

Παράλληλα σημειώνει ότι σκοπός της επιτροπής είναι «να φωτίσουμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία αυτών των 200 ετών και να δούμε και όλο αυτό το εγχείρημα ως ένα παράθυρο στο μέλλον. Να συζητήσουμε για το πού θέλουμε να πάμε ως χώρα. Στη βάση αυτή, ένας πολιτισμένος, ελεύθερος διάλογος, που θα σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων, είναι χρήσιμος. Με αυτό τον δημιουργικό τρόπο θα γνωρίσουμε καλύτερα την Επανάσταση».

Όσον αφορά τις δράσεις που θα δούμε για τους εορτασμούς των 200 ετών ανεξαρτησίας, σημειώνει: «Βρίσκονται ακόμα υπό επεξεργασία. Μέχρι σήμερα έχουμε δεχτεί πάνω από 600 προτάσεις, περίπου 400 έχουν ήδη αξιολογηθεί και είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε πολλές ακόμη. Αυτό στο οποίο έχουμε, επίσης, καταλήξει είναι ότι η προτεραιότητα θα δοθεί σε δράσεις που αφήνουν κάποιο αποτύπωμα. Συγκεκριμένα, έως το 25% θα αφορά εορταστικές δράσεις και τουλάχιστον το 75% θα αφορά δράσεις που θα αφήσουν κάτι, μια σημαντική παρακαταθήκη. Στόχος μας είναι μετά από χρόνια να λένε ‘αυτό φτιάχτηκε το 2021 με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων’».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ