Δολοφονία Φλόιντ – ΟΗΕ: Έρευνα για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ


Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει επείγουσα συζήτηση σχετικά με τις κατηγορίες για «συστηματικό ρατσισμό, αστυνομική βαναυσότητα και βία εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων» στις Ηνωμένες Πολιτείες μεθαύριο, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη χωρίς καμία εναντίωση από τις 47 χώρες μέλη του σώματος, ακολουθεί ένα αίτημα είχε υποβληθεί την περασμένη εβδομάδα από την Μπουρκίνα Φάσο εκ μέρους αφρικανικών κρατών, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλος του φόρουμ που έχει την έδρα του στη Γενεύη.

«Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ δεν είναι δυστυχώς μια μεμονωμένη περίπτωση», σύμφωνα με το κείμενο, που αναφέρεται στον Αφροαμερικανό που πέθανε στις 25 Μαΐου από ασφυξία που του προκάλεσε ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολις ο οποίος πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε όλο τον κόσμο.

Νέο βίντεο από τη σύλληψη του 46χρονου

Ένα νέο βίντεο – ιδιαίτερα σοκαριστικό – από την βίαιη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς του Τμήματος της Μινεάπολις πριν από τρεις εβδομάδες, δημοσιεύουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το βίντεο αυτό αναδεικνύει την αδιάφορη στάση του πρώην αστυνομικού Του Θάο, ο οποίος εμφανίζεται να αγνοεί επιδεικτικά τις επίμονες εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ