Αναβρασμό και «φαγωμάρα» στο προσωπικό των νοσοκομείων αναφορικά με τους δικαιούχους της δωρεάς του ΙΣΝ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Άνω-κάτω έχει κάνει το προσωπικό των νοσοκομείων η ανακοίνωση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», περί τιμητικής ενίσχυσής τους με ποσό που αγγίζει τα 6,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.   

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «αναβρασμό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα» ανάμεσα στους 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, τους οποίους αφορά η εν λόγω δωρεά, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη καταγγελία «ουδεμία σχέση έχει με το Ίδρυμα Νιάρχου που πρόσφεραν πολλά για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, «στις λίστες των δικαιούχων βρίσκονται άτομα μη δικαιούχοι, ενώ νοσοκομεία αναφοράς έχουν στις λίστες των δικαιούχων λιγότερα άτομα από Νοσοκομεία μικρότερα που δεν ήταν καν αναφοράς». Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «οι λίστες δικαιούχων συστήθηκαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων με προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Εξαιρέθηκαν, όμως, μαχητές της πρώτης γραμμής όπως Τραυματιοφορείς, Παραϊατρικό προσωπικό, Νοσηλευτές, γιατροί στα ΤΕΠ, το προσωπικό τμημάτων υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι σε ευνοημένοι και μη» και τονίζει ότι «έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στο Ίδρυμα ή να συμπληρωθεί η δωρεά με χρήματα από το Κράτος, προκειμένου να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με την περίθαλψη περιστατικών υπόπτων και κρουσμάτων κορωνοϊού».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here