Δεν έχει το Θεό της η Γιάννα! Αγνόησε και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Επισκέφθηκε τη Στερεά Ελλάδα, συνάντησε τους τοπικούς άρχοντες πλην του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Ακάθεκτη συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, που έφτασε στο σημείο να παραγκωνίζει ακόμη και την Εκκλησία, αγνοώντας επιδεικτικά τη σημαντική συμβολή της στην Εθνική Παλιγγενεσία και την καθοριστική προσφορά της κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

Μετά τις «χρυσές» συμφωνίες με τον διάσημο οίκο Hermes για τη δημιουργία επετειακών… μαντιλιών για την Επανάσταση και αφού η επιτροπή «ξέχασε» την Μπουμπουλίνα, συκοφάντησε τον Ιωάννη Καποδίστρια και επιτέθηκε με αήθη τρόπο στον Καραϊσκάκη, η πρόεδρός της Lady G προκάλεσε ακόμη μια φορά, κατά την επίσκεψή της στη Στερεά Ελλάδα. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Λαμιέων, επισκέφθηκε το μνημείο του Ρουμελιώτη ήρωα Αθανάσιου Διάκου, αλλά απέφυγε να συναντήσει τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Το νέο ατόπημα της Γιάννας Αγγελοπούλου έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην Επανάσταση του 1821 δεν αγωνίστηκαν οι ανύπαρκτοι τότε ψευτοτεχνοκράτες, αλλά αγωνίστηκε ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι αστοί της τότε εποχής και κυρίως ο κλήρος. Συμμετείχαν οι Επίσκοποι, οι Κληρικοί, οι Καλόγεροι. Από τα μοναστήρια μας ξεκίνησε η σπίθα της Επανάστασης. Σε μοναστήρι υψώθηκε το λάβαρό της. Στα μοναστήρια και στις εκκλησιές κρύφτηκαν οι αγωνιστές και ο λαός και γίνανε απόρθητα φρούρια και κάστρα μπροστά στις ορδές των Tούρκων. Στα μοναστήρια μας οι καλόγεροι μοίρασαν τα όπλα και το μπαρούτι στους αγωνιστές της Επανάστασης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννόπουλος και επισημαίνει:

«Για εμάς τους Ρουμελιώτες, η μη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας Συμεών και ο αποκλεισμός του από αυτή τη σύσκεψη, που τουλάχιστον η παρουσία του θα ήταν εποικοδομητική και σημαντική στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς της κυρίας Αγγελοπούλου και της επιτροπής της, έχει την ιδιαίτερη σημειολογία διότι στη μαρτυρική περιοχή μας και στην πόλη μας τη Λαμία μαρτύρησε ο αγωνιστής της Επανάστασης καλογερόπαππας Αθανάσιος Διάκος».

Οπως αποκάλυψε η Μητρόπολη Φθιώτιδας στον ραδιοσταθμό Λαμία FM, ο ποιμενάρχης ούτε είχε ενημερωθεί ούτε είχε προσκληθεί, κάτι το οποίο γεννά ερωτήματα για τον αξιοκρατικό χαρακτήρα της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τη σχέση που η επιτροπή θέλει να έχει η Εκκλησία σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ