Θεσσαλονίκη: Νέα υπόθεση ψευτογιατρού – Πώς «ψάρευε» ασθενείς


Μια νέα περίπτωση ψευτογιατρού αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη – Πώς αποσπούσε χρήματα από ασθενείς –  Τι καταγγέλλει θύμα

Πρόκειται για πρώην δημοτική σύμβουλο σε μεγάλο δήμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης που παρουσιαζόταν σωτήρας σε ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με τον καρκίνο.

Έκανε τον «ενδιάμεσο» στα ανυποψίαστα θύματά της για να λάβουν, όπως ισχυριζόταν, τα «γνήσια φάρμακα» της χημειοθεραπείας, αλλά και για να επισπεύσει γονιδιακές εξετάσεις που θα καθόριζαν τον τύπου του καρκίνου που έπασχε ο καθένας.

Σύμφωνα με το Mega, πλησίαζε ασθενείς που ανάρρωναν από χειρουργικές επεμβάσεις και τους έδινε ψεύτικες ζώνες και φάρμακα, που ενώ τα έγραφε ο ΕΟΠΥΥ, ισχυριζόταν ότι τα έφερνε αποκλειστικά για τους ίδιους από το εξωτερικό, καταφέρνοντας να αποσπάσει χιλιάδες ευρώ από κάθε ανυποψίαστο ασθενή.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην προεκλογική της καμπάνια είχε την ψεύτικη κάρτα της ως ιατροδικαστού και συνεργάτη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Πώς έγιναν οι αποκαλύψεις

Ένα από τα πρώτα θύματά της, η σύζυγος του Τάσου Αποστολίδη από την Καβάλα. Η περιπέτειά τους ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 όταν έγινε διάγνωση καρκίνου του μαστού. Τότε η φίλη και κουμπάρα τους, που έχει παρουσιαστεί ως ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να λάβουν το δυσεύρετο κοκτέιλ χημειοθεραπείας που θα «έσωζε» τη ζωή της.

«Τη γνώριζα από το 1985. Το 1992 γίναμε και κουμπάροι. Για να φτάσω στο σημείο να σας το πω, το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αγανακτήσαμε. Μας κορόιδεψε η κουμπάρα μας και μας έφαγε τα χρήματα. Είχαμε ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις» σημείωσε αρχικά ο καταγγέλλων.

«Μόλις ζήτησε αποδείξεις η σύζυγός μου, απομακρύνθηκε και διέδιδε ότι τρελάθηκε η σύζυγος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Κλείνοντας δε, ο κ. Αποστολίδης έκανε λόγο για πολλά θύματα τόσο από την περιοχή της Χρυσούπολης, όσο και από Θεσσαλονίκη. «Έχει απλώσει τα δίχτυα της παντού. Όποιος έχει εξαπατηθεί να βγει να το πει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ