O Γιάννης Δημαράς παρουσίασε το βιβλίο του «1983- Συνάντηση με τον Ντανιέλ»


Μία ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου έγινε την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στο ανοικτό δημοτικό θέατρο «Σοφία Βέμπο» στην παραλία της Βούλας, λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης ανθρώπων πλέον σε κλειστούς χώρους όσο υπάρχει η απειλή της πανδημίας. 

Ο δημοσιογράφος- πολιτικός Γιάννης Δημαράς παρουσίασε το 4ο βιβλίο του «1983- Συνάντηση με τον Ντανιέλ», από τις εκδόσεις «ΑΜΜΩΝ».
Για το βιβλίο μίλησαν οι κ. Βύρων Πολύδωρας – πρώην Πρόεδρος της Βουλής και υπουργός, Μαρία Αθανασιάδου – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλλας. Παρέστησαν πολλοί φίλοι του συγγραφέα, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καλλιτέχνες , παρά τη δυσκολία μετακίνησης τη συγκεκριμένη ημέρα με 3 συλλαλητήρια στην Αθήνα.
Ο Γιάννης Δημαράς καταγράφει ένα οδοιπορικό που έκανε στην Κεντρική Αμερική πριν από 36 χρόνια και αφηγείται τη μοναχική και γεμάτη δυσκολίες και αξέχαστες εμπειρίες δημοσιογραφική του αποστολή σε Κούβα και Νικαράγουα για τη συνέντευξη με τον ηγέτη της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα. Έναν ηγέτη που ως τότε δεν είχε μιλήσει ποτέ σε Ευρωπαίο δημοσιογράφο. Αφηγείται όλα όσα βίωσε, μέσα από τα μάτια των αγωνιζόμενων Κουβανών και των Νικαραγουανών , με φόντο τις εικόνες των Φιντέλ Κάστρο, Τσε Γκεβάρα, Σαντίνο, Ντανιέλ Ορτέγκα, Χοσέ Μαρτί. Βιβλίο αποκαλυπτικό που περιγράφει ιστορικά γεγονότα πολύ διδακτικά για όλους μας, αλλά και για τους πολιτικούς ηγέτες του σήμερα.

105025995 261494845292753 8401366824491717729 o


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ