Αυστρία: Η παγκόσμια κορύφωση της πανδημίας δεν έχει γίνει ακόμη

Κορονοϊός: Η παγκόσμια καθημερινή αύξηση νέων λοιμώξεων συνεχίζεται, τον Απρίλιο και τον Μάιο υπήρχαν περίπου 100.000 νέες λοιμώξεις κάθε μέρα, αλλά τώρα ανέρχονται σε περίπου 200.000 παγκοσμίως, ωστόσο η παγκόσμια κορύφωση δεν έχει γίνει ακόμη, επισήμανε σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Όπως ανέφερε, ιδιαίτερα δραματικές είναι οι αυξήσεις στις ΗΠΑ με περίπου 59.000 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, που ξεπερνούν συνολικά τα 3,3 εκατομμύρια κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ευρώπη, η αύξηση είναι αισθητή στα Δυτικά Βαλκάνια, μεταξύ άλλων, στη Σερβία (συν 393 επιβεβαιωμένες νέες λοιμώξεις ημερησίως, σε 18.360 μέχρι τώρα), στο Κοσσυφοπέδιο (216, στις έως τώρα 4.931) και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (συν 158, στις έως τώρα 6.877), και ως εκ τούτου, η Αυστρία θα συνεχίσει να εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους της στις πύλες εισόδου από αυτές τις χώρες.

“Θα έπρεπε να αναμένεται ότι στη φάση 3 της σταθεροποίησης, έπειτα από τα δέκα μεγάλα βήματα ανοίγματος, θα εμφανιστούν περιφερειακές επιδημίες, και τώρα είναι θέμα να τις περιορίζουμε με συνέπεια με όλη μας τη δύναμη και με περιφερειακά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση”, τόνισε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας πως η ‘Ανω Αυστρία με πολλές συστάδες εξακολουθεί να πλήττεται ιδιαίτερα, ειδικά στον χώρο των Ελεύθερων Εκκλησιών.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Αυστρία ανερχόταν σήμερα σε 1.240, στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), σε 92 ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο και από αυτούς οι οκτώ βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 18.876 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 683 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 700.616 διαγνωστικά τεστ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ