Σύνοδος Κορυφής: Αυτή είναι η τελική πρόταση Μισέλ για το Ταμείο Ανάκαμψης


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα και να βγει «λευκός καπνός» για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ μετά από τέσσερις ημέρες Συνόδου Κορυφής.

Λίγο μετά τις 8 (ώρα Ελλάδας) έγινε γνωστή η τελική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στα 390 δισ. ευρώ (από τα αρχικά 500 δισ. ευρώ) και 360 δισ. ευρώ για τα δάνεια.

Πρόκειται για το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, το οποίο παρέλαβαν οι εθνικές αντιπροσωπείες.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής, οι ηγέτες θα μπουν στο δείπνο των ηγετών στις 21.45 για να δώσουν το τελικό ΟΚ στη νέα πρόταση.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εισερχόμενος στο Συμβούλιο είχε δηλώσει ότι είναι εφικτή μία συμφωνία.

«Θα στείλω τη νέα πρόταση σε όλους τους αρχηγούς. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά κι αυτή η πρόταση είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς όλων των ηγετών και των ομάδων τους. Ξέρω ότι τα τελευταία βήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία είναι πιθανή», σημείωσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ