Ο δύο όψεις του νομίσματος: Γιορτές στο Προεδρικό, κατάνυξη και θρήνος στη Μητρόπολη


Μπορεί ο λόγος της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο να είναι σοβαρός, η 46η επέτειος από την πτώση της Δικτατορίας, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το ότι σε μια δύσκολη ημέρα για την Ορθοδοξία με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά και για τη χώρα με τις πυρκαγιές να μαίνονται, οι επικεφαλής αυτού του τόπου βρέθηκαν σύσσωμοι εκεί για να γιορτάσουν.

Ή μάλλον, όχι όλοι. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών ψέλνοντας την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, με αφορμή την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, δείχνοντας με τον τρόπο του την αποδοκιμασία του για τη μεγάλη βεβήλωση των οσίων και ιερών του έθνους, την ώρα που οι πολιτικοί μας στο Προεδρικό… συνωστίζονται.

Στην ακολουθία συμμετέχει πλήθος κόσμου και ευτυχώς και κάποιοι εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής που έδειξαν την απαραίτητη ευαισθησία, μεταξύ των οποίων ο Yπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ