Η αφωνία των θιασωτών του «νέου πατριωτισμού» απέναντι στην βεβήλωση της Αγίας Σοφίας


Το ΥΠΕΞ και ορθώς, στη γραμμή Προκόπη Παυλόπουλου, σιωπή από τους «νεοπατριώτες» για την ιστορική πρόκληση

Έστω και με καθυστέρηση, το ΥΠΕΞ έδωσε απάντηση σ’ εκείνους που θεωρούν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «εσωτερική υπόθεση» της Τουρκίας!
Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ επισήμανε ότι η Τουρκία, με αυτή τη βέβηλη κίνηση, «παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Σύμβαση του 1972 της UNESCO».
Είναι ακριβώς αυτό που είχε αναλύσει, πριν τρεις μέρες, στις 21 Ιουλίου, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διαδικτυακή συζήτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

 

Εκεί ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πώς και γιατί υπάρχει αυτή η βάναυση παραβίαση της Συνθήκης του 1972 της UNESCO και πως αυτό όχι μόνο δεν είναι ‘εσωτερικό ζήτημα» της Τουρκίας αλλά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που γυρίζει την Τουρκία πίσω στα χρόνια της βαρβαρότητας.

 

Όσο για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αυτή καίτοι πρώην ανώτατη δικαστής έμεινε μακριά από τέτοιες «λεπτές» αναλύσεις για το διεθνές δίκαιο. Αυτό άλλωστε επιβάλλει ο «νέος πατριωτισμός» του κ. Αλιβιζάτου. Αλήθεια, που είναι ο «λαλίστατος», για κάθε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, κ. καθηγητής, μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση της Τουρκίας. Ακόμη το σκέφτεται αν αυτό είναι παράνομο και με το διεθνές δίκαιο και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ