Κορονοϊός – Παγώνη: «Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους»


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, άφησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως ανέφερε «η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Η επιτροπή των ειδικών, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συζητά ακόμη και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, έθεσε και θέμα επάρκειας των μασκών, ειδικά αν καταστεί υποχρεωτική η χρήση της ακόμα και στα σχολεία.

«Στα σχολεία το δύσκολο δεν είναι να τη φοράνε οι μαθητές, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές, γιατί όταν μιλάς, υγροποιούνται και αυτές θα πρέπει να αλλάζουν. Θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή μεγάλη ποσότητα από μάσκες για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε», ανέφερε η κυρία Παγώνη.

Τόνισε δε ότι ακόμα και τώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις. «Ειδοποιούνται οι υγειονομικές περιφέρειες και προμηθευόμαστε. Με τα δεδομένα που έχουμε ο κάθε γιατρός στα νοσοκομεία παίρνει μια μάσκα κάθε πρωί. Γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν και να μπορούμε να πάρουμε 2 και 3 μάσκες σε κάθε εφημερία που είμαστε για 24 ώρες», υπογράμμισε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ