Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η οικονομία της Ευρωζώνης – Ρεκόρ συρρίκνωσης κατά 12,1%


Κορονοϊός: Τη μεγαλύτερη ιστορικά συρρίκνωσή της σημείωσε η οικονομία της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε απρόσμενα ελαφρά τον Ιούλιο. 

Ρεκόρ-συρρίκνωσης κατά 12,1% εμφανίζει η οικονομία της Ευρωζώνης.

Τις χειρότερες επιδόσεις έχει η Ισπανία με το ΑΕΠ να κάνει βουτιά 18,5%, εξανεμίζοντας την ανάκαμψη των τελευταίων έξι ετών. Εκτιμάται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Οι συνέπειες της υγειονομικής έκτακτης κατάστασης οδήγησαν σε αυτά τα στοιχεία που λάβαμε σήμερα για την άνευ προηγουμένου πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο φέτος», δήλωσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Τη μεγαλύτερη πτώση μεταπολεμικά εμφανίζει και η γαλλική οικονομία, που παρουσίασε ύφεση 13,8%, καθώς η κατανάλωση των νοικοκυριών, οι επενδύσεις και το εμπόριο κατέρρευσαν την περίοδο της καραντίνας.

Καταρρέει η οικονομία της Ιταλίας -Μείωση του ΑΕΠ κατά 12,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Το ΑΕΠ της Ιταλίας, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, κατά το 2ο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 12,4% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του έτους και κατά 17,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Με το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής, Istat, να τονίζει ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη μείωση των τελευταίων είκοσι πέντε χρόνων.

Στον αντίποδα, οι διαδικτυακές πωλήσεις, που ευνοήθηκαν την περίοδο της καραντίνας, εκτόξευσαν στα ύψη τα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών Amazon, Facebook, Apple και Google.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ