Τι γνωρίζουμε για το Doctor Sleep, το sequel της “Λάμψης”


Τριάντα οκτώ χρόνια πριν, το 1980 έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα από τα πιο εμβληματικά horror movies στην ιστορία του κινηματογράφου: “Η Λάμψη” του Stephen King σε σκηνοθεσία Stanley Kubrick. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jack Torrance, ενός συγγραφέα που προκειμένου να βρει έμπνευση για το νέο του βιβλίο αναλαμβάνει με την οικογένειά του τη συντήρηση ενός χειμερινού θέρετρου, το οποίο θα αποτελέσει τελικά την πηγή του κακού και της τρέλας του, κρατούσε ο Jack Nicholson, παραδίδοντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Τι γνωρίζουμε για το Doctor Sleep, το sequel της “Λάμψης”
Σήμερα, το sequel της “Λάμψης” βρίσκεται στα σκαριά με τον Mike Flanagan να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του King, Doctor Sleep (Δόκτωρ Ύπνος) σε παραγωγή της Warner Bros και σε διασκευή του Akiva Goldsman.

Η δράση της ταινίας θα τοποθετείται μερικές δεκαετίες μετά τα γεγονότα της “Λάμψης”, στο Νιου Χάμσαϊρ, με τον 40χρονο Danny να έχει καταφύγει στο αλκοόλ, στοιχειωμένος από τα όσα τραγικά συνέβησαν στον πατέρα του και τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο. Η γνωριμία του με ένα μικρό κορίτσι στο ίδρυμα όπου εργάζεται ως νοσηλευτής θα αλλάξει άρδην τη ζωή του.

Τον κεντρικό ήρωα Danny Torrance, τον γιο του Jack, θα υποδυθεί ο Ewan McGregor, ενώ η πιτσιρίκα Kyliegh Curran το 12χρονο κορίτσι που καλείται να σώσει από μία συμμορία παραφυσικών δολοφόνων, αρχηγός της οποίας είναι η Rose the Hat -θα την ενσαρκώσει η Rebecca Ferguson.

Το Doctor Sleep προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιανουαρίου 2020. Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε ξανά την ίσως πιο επική σκηνή του Jack Nicholson στην “Λάμψη”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ