Κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι

Συστατικά

6 μέτρια (1 κιλό περίπου) κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα)
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλο χαλούμι (250 γρ. περίπου), τριμμένο
½ φλ. απλό αλεύρι
2 κουταλάκια ψιλό ξύσμα λεμονιού
2 μεγάλα αβγά
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ή 1 κουταλάκι ξηρό)
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Βήμα 1
Περνάτε από χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά σε σουρωτήρι να κατεβάζουν το νερό τους. Τα στύβετε με τις παλάμες σας να στραγγίσουν καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το χαλούμι, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, τα αβγά, το δυόσμο, αλάτι (λίγο γιατί το χαλούμι είναι αλμυρό) και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

Βήμα 3
Πρέπει να είναι αρκετά σφικτό για να πλάθεται σε πιτάκια. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα, τις πλάθετε σε πιτάκια σαν μικρά μπιφτέκια (20-24 περίπου) και τα απλώνετε σε μια πιατέλα.

Βήμα 4
Τα κρατάτε στο ψυγείο για ½ ώρα για να σφίξουν.

Βήμα 5
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τμηματικά τους κολοκυθοκεφτέδες για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε ζεστούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here