Κορονοϊός – Κολομβία: Πάνω από 600.000 κρούσματα – Πλησιάζουν τους 19.400 οι νεκροί


Κορονοϊός: Οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία ξεπέρασαν τις 600.000 χθες Κυριακή, καθώς οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πλησίαζαν τους 19.400, λίγο προτού αρθεί το lockdown των τελευταίων πέντε μηνών.

Η χώρα των Άνδεων έχει καταγράψει 607.938 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 19.364, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 136.702 επί του παρόντος.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα στα τέλη Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη χαλαρώσει, αίρονται σήμερα Δευτέρα, με τη χώρα να εισέρχεται σε φάση «επιλεκτικής» καραντίνας περιοχών με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Πολλοί τομείς της οικονομίας σταδιακά ήδη επαναλειτούργησαν. Με βάση τα νέα μέτρα, τα εστιατόρια μπορούν να υποδέχονται πελάτες, ως και το 25% της ονομαστικής χωρητικότητας των αιθουσών τους, πάντως εκδηλώσεις με συμμετοχή πλήθους ανθρώπων, όπως για παράδειγμα οι συναυλίες, εξακολουθούν να μην επιτρέπονται.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα Μπογοτά βρίσκονται σε επίπεδο πληρότητας 73%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Στην πρωτεύουσα εντοπίζεται πάνω από το ένα τρίτο των κρουσμάτων στην Κολομβία.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ