Σταϊκούρας: Εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης το 2021


Δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα τα οποία θα εισπραχθούν εντός του 2020. Αυτό απεκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και το όφελος θα φανεί στα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.

Αντιθέτως, για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 2021 η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του 2021.

Έτσι, ένα δημόσιος υπάλληλος ο οποίος εισπράττει και εισοδήματα από ενοίκια θα καταβάλει το 2021 εισφορά αλληλεγγύης για τον μισθό του, αλλά κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα απαλλαγεί της εισφοράς αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο εισόδημα από ενοίκια.

Ερωτηθείς για το τί θα ισχύει μετά το 2021 και εάν η προσωρινή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας διατράνωσε τη βούληση της κυβέρνησης για μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε πως τα έσοδα τον Αύγουστο πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο και πως τον Σεπτέμβριο υπάρχουν ήδη θετικές εξελίξεις.

Τόνισε δε πως εφέτος ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2019 ανήλθε σε συνολικά 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ