Πέθανε ο πρώην ευρωβουλευτής Μενέλαος Χατζηγεωργίου -Το «αντίο» της ΝΔ


Σε ηλικία 95 ετών απεβίωσε ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τον πρώην ευρωβουλευτή και ιστορικό της στέλεχος αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος μας, ιστορικό στέλεχος της παράταξης και διατελέσαντα πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Μενέλαο Χατζηγεωργίου.

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου αγωνίστηκε για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με την ίδια αφοσίωση που υπηρέτησε σε όλη του τη διαδρομή τον αθλητισμό και την αγαπημένη του ομάδα τον Άρη.

Στην οικογένεια του και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ποιος ήταν ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου ήταν πρώην κολυμβητής, καλαθοσφαιριστής και αθλητής του στίβου, ο οποίος αγωνιζόταν για τον σύλλογο του Άρη Θεσσαλονίκης. Κατά την δεκαετία του ’70, ανέλαβε χρέη προέδρου του συλλόγου, ενώ από το 1990 ως το 1994 υπήρξε ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όντας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου εντάχθηκε στο δυναμικό του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’30, κατά τα εφηβικά του χρόνια. Το 1940, συμμετείχε με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου οι «κίτρινοι» κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χατζηγεωργίου αγωνιζόταν στο τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του συλλόγου, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο, όπου ο Άρης καταλάμβανε σταθερά από την τέταρτη μέχρι την έκτη θέση.

Επίσης, υπήρξε αθλητής του στίβου και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ανέλαβε ως έφορος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Το 1972, ανέλαβε χρέη προέδρου του συλλόγου για έναν χρόνο, όπως και την σεζόν 1979-80, όπου οι «κίτρινοι» έχασαν τον τίτλο του πρωταθλητή στο μπαράζ του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού.

Τον Απρίλιο του 1990, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στην πρώτη διετία της θητείας του υπήρξε μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Απασχόλησης και Εργασιακού Περιβάλλοντος και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και το Μεξικό. Στο δεύτερο μισό της θητείας του υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Όντας γυναικολόγος, ίδρυσε μαζί με ομάδα γιατρών την κλινική «Κυανούς Σταυρός» στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ