Το Charlie Hebdo σατιρίζει τον Ερντογάν: Καθισμένος με εσώρουχα, παρατηρεί τα οπίσθια μουσουλμάνας


«Ωωω, ο Προφήτης!» αναφωνεί ο Ερντογάν όταν βλέπει τα απόκρυφα σημεία μιας μουσουλμάνας – Δείτε το σκίτσο που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι, ούτως ώστε να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των προέδρων Γαλλίας και Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα η διαμάχη Μακρόν – Ερντογάν μαίνεται, με επίκεντρο την θρησκεία.

Στο νέο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται με εσώρουχα, καθισμένος νωχελικά στην πολυθρόνα του, να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, η οποία θα μπορούσε να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν, ο οποίος αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

Πρόκειται για μία κίνηση μάλλον αναμενόμενη, μετά από όλα όσα έχει πει και πράξει τις τελευταίες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Εμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, αυτή τη φορά, θρησκευτικά ζητήματα.

Το σκίτσο:

Την ίδια ώρα, ο σουλτάνος έχει κυρήξει μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα.

Δείτε το tweet:

Τι υποστηρίζει το «Charlie Hebdo»

Το «Charlie Hebdo» είχε πάρει θέση και μετά τη δολοφονία του καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού από Τσετσένο ισλαμιστή, που τον εκδικήθηκε, όπως είπε, γιατί επέλεξε να δείξει τα σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

«Το Charlie Hebdo συμμερίζεται το αίσθημα φρίκης και οργής, καθώς ένας εκπαιδευτικός δολοφονήθηκε την ώρα της δουλειάς του από έναν φανατισμένο θρησκευόμενο. Εκφράζουμε την πιο έντονη υποστήριξή μας στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η ομάδα του περιοδικού στη Γαλλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ