Κορονοϊός – Βρετανία: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Τζόνσον – Ολοταχώς για lockdown

Την ώρα που όλη η Ευρώπη «σφραγίζεται», ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός σήμερα στις 18.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) όπως μετέδωσε το BBC.

Όπως τόνισε το βρετανικό δίκτυο, τις τελευταίες ώρες φουντώνουν όλο και περισσότερο τα σενάρια στη Βρετανία ότι πρόκειται να ανακοινωθεί πανεθνικό lockdown.

Σύμφωνα με το BBC, έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση το δίκτυο δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς πολύ υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς θυμάτων συγκριτικά με το πρώτο κύμα, εάν δεν επιβληθούν περαιτέρω μέτρα. Ένα από τα μοντέλα δείχνει ότι οι θάνατοι μπορεί να ξεπεράσουν και τους 4.000 τη μέρα. Αυτός ο αριθμός, όπως επισημαίνεται, αφορά το σενάριο να μην επιβληθεί κανέναν μέτρο ανάσχεσης της επιδημίας, ωστόσο τα περισσότερα μοντέλα αναφέρουν ως μέγιστο αριθμό νεκρών τους 2000 τη μέρα.

Στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα σταθούν ο αρχίατρος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι και ο κύριος επιστημονικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σερ Πάτρικ Βάλανς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here