Λυών: Αυτός είναι ο Έλληνας που δέχτηκε επίθεση – Είναι πατέρας δύο παιδιών


Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η επίθεση αγνώστου σε ιερέας ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Λυών.

Ο 52χρονος ιερέας τη στιγμή της επίθεσης έκλεινε τον ιερό ναό. Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δυο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση ανήρτησε στο Facebook η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Ευχόμαστε ο Θεός με τις πρεσβείες των Αγίων Θαυματουργών Αναργύρων να θεραπεύσει τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, ιερέα της Ελληνορθοδόξου Ενορίας της Λυών στη Γαλλία, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τρομοκρατική επίθεση που υπέστη έξω από τον Ναό που διακονεί.”Πηγὴν ἰαμάτων ἔχοντες, Ἅγιοι Ἀνάργυροι, τὰς ἰάσεις παρέχετε πᾶσι τοῖς δεομένοις»

Δείτε την ανάρτηση της Θεολογικής Σχολής Χάλκης:

Οι γαλλικές Αρχές σύμφωνα με την Le Figaro, ερευνούν το ενδεχόμενο το περιστατικό να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ