Σεισμός Σάμος: Λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, όπου τα δυο 17 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, και άφησε λουλούδια στη μνήμη τους

Την οδύνη του για την απώλεια των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε τη Σάμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα σήμερα κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, όπου τα δυο 17 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, και άφησε λουλούδια στη μνήμη τους. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε και τους γονείς των δυο αδικοχαμένων παιδιών εκφράζοντάς τους τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

«Όλη η Ελλάδα σήμερα θρηνεί αυτό το τραγικό γεγονός και η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες τους. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη, να ξεπεράσουν αυτόν τον αφόρητο πόνο», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός στο Βαθύ.

«Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους επειδή κατέρρευσε ένας τοίχος από ένα ακατοίκητο κτίσμα, ο οποίος μπορεί να έπεφτε και σε ένα σεισμό πολύ μικρότερο από αυτόν. Νομίζω ότι έχουμε ένα χρέος ως Πολιτεία και ως τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναδούμε αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μας επισημαίνεται πάρα πολύ συχνά από ειδικούς, ξέρουμε ότι τα καινούρια κτίσματα που φτιάχνονται αντέχουν στους σεισμούς και πολύ μεγαλύτερους από αυτόν που βιώσαμε χθες, αυτό όμως δεν ισχύει για παλιά ακατοίκητα κτίρια τα οποία ενέχουν έναν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα από το παρελθόν που κληρονομούμε, θα σκύψουμε πάνω και σε αυτό το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε, νομίζω το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των δύο νέων παιδιών», ανέφερε τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ