Π.Ο.Λ.: Επιστολή σε Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για παροχή διευκολύνσεων στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ λόγω covid-19


Κύριε Αρχηγέ.

Με απόφαση της Κυβέρνησης από την 9-11-2020 τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι την 30-11-2020 ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που τα μέτρα ενάντια στο φονικό ιό δεν αποδώσουν, θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Κατά το πρώτο κύμα των κρουσμάτων του covid-19 η σχετική άδεια ειδικού σκοπού που προβλέφθηκε και για τους ένστολους γονείς  ΔΕΝ χορηγήθηκε στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δημιουργώντας σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους.

Κατά το δεύτερο κύμα του covid-19 διαπιστώνεται ότι τα κρούσματα σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας που είχε καθορίσει η Κυβέρνηση και πλέον από το στάδιο της πρόληψης έχουμε περάσει σε αυτό τις αντιμετώπισης.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών θέτουμε ως πρωταρχικό μας μέλημα την προστασία της υγείας των συναδέλφων και των οικογενειών τους. 

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αφού αξιολογήσει τα υπηρεσιακά δεδομένα και βάση των όσων προβλέπονται θα πρέπει να εκδώσει σχετικές διαταγές που θα δίνουν απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα των συναδέλφων τα οποία αποτυπώνονται και μέσα από τις δικές μας ανησυχίες και προτάσεις:

  • Σύμφωνα με την ΩΠ: 231445/09-20 (Ο.Ε) Δ/γη Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ/Υ.Υ.1ο  υποχρεώνεται το στέλεχος που έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να διενεργεί PCR TEST (μοριακό) με σύσταση , σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος , επανάληψης του τεστ σε τρείς ημέρες χωρίς ωστόσο να προβλέπεται ο τρόπος κάλυψης της όποιας δαπάνης που συνολικά εκτιμάται σε 100-120 ευρώ.

 Για το λόγο αυτό  η Ομοσπονδία μας έκανε πρόταση για μέριμνα δωρεάν κάλυψης του κόστους του σχετικού μοριακού τεστ για covid-19.

  • Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τα στελέχη που έχουν τέκνα σε  δημοτικό, νηπιαγωγείο, παιδικό και βρεφικό σταθμό που τμήμα ή όλο το σχολείο αναστείλει τη λειτουργία του λόγω του covid-19 ώστε να χορηγηθεί η σχετική άδεια ειδικού σκοπού.
  • Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στον εργασιακό χώρο θα πρέπει να εκδοθεί σχετική διαταγή που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με προσωπικό ασφαλείας .

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίζει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση καταβάλλοντας διαρκή προσπάθεια να ενημερώνει  για όλα τα ζητήματα σχετικά με τον covid-19 και τα όσα πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται αλλά και να παρέχονται οι διευκολύνσεις σε όσους συναδέλφους παραστεί ανάγκη .

Για την Π.Ο.Λ.

Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας

Κυράνης Κων/νος                        Μπέη Χαριτίνη

Site : www.omospondia.gr 

Facebook : https://www.facebook.com/omospondia.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ