Εμβόλιο κορονοϊού: Σήμερα η παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου από τον Βασίλη Κικίλια


Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τα εμβόλια – Διαφορές και ομοιότητες Pfizer – Moderna

Το ελληνικό σχέδιο για τον δωρεάν εμβολιασμό στη χώρα μας κατά της Covid-19, θα παρουσιάσει το απόγευμα της Τετάρτης (18/11) ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας στην τακτική ενημέρωση που γίνεται για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, θα τοποθετηθεί επί του θέματος που τις τελευταίες ημέρες έχει αναγεννήσεις τις ελπίδες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, όπως είχε αναφέρει στη τηλεδιάσκεψη για τη στρατηγική του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαφορές και ομοιότητες Pfizer – Moderna

Η τεχνολογία του εμβολίου της Moderna βασίζεται στην έγχυση γενετικού κώδικα του κορονoϊού στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, ξεκινάει μια διαδικασία παραγωγής πρωτεϊνών του ιού από τον οργανισμό, όχι όμως του ίδιου του ιού.

Η ύπαρξη των πρωτεϊνών στο σύστημά μας θα το «εκπαιδεύσει» να αναγνωρίζει και να μάχεται τον ιό, σε περίπτωση μόλυνσή του από αυτόν.

Η προστασία που φαίνεται να παρέχουν, σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, είναι επίσης περίπου στα ίδια επίπεδα, με το εμβόλιο της Moderna να εμφανίζει μέχρι στιγμής ελαφρύ πλεονέκτημα.

Το εμβόλιο της Moderna, ωστόσο, φαίνεται να είναι ευκολότερο στην συντήρηση, καθώς διατηρείται σε σταθερή κατάσταση στους -20 βαθμούς Κελσίου έως και 6 μήνες, και μπορεί να διατηρηθεί σ’ ένα συμβατικό ψυγείο για έως και έναν μήνα.

Το εμβόλιο της Pfizer, από την άλλη, μακροχρόνια πρέπει να συντηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου, και μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο έως και 5 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ