Αυτά τα δύο smartphones θα σας κάνουν να θέλετε να αλλάξετε τη συσκευή σας


Τι ζητούν οι περισσότεροι από εμάς όταν ψάχνουμε το επόμενο smartphone μας; Καταρχάς, να έχει κάμερα που να τραβά όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες και video.

Να έχει μεγάλη οθόνη με πλούσια χρώματα. Επίσης, θα πρέπει να είναι γρήγορο και ισχυρό ώστε να μην «κολλάει». Και η μπαταρία να είναι τέτοια που να μην ψάχνεις για φορτιστή το απόγευμα.

Αυτά τα κριτήρια δεν είναι και τόσο εύκολο να τα καλύψει κάποιο smartphone, το οποίο, μάλιστα, να μην κοστίζει και τετραψήφιο νούμερο σε ευρώ. Αν και υπάρχουν επιλογές, όπως, για παράδειγμα, τα Mi 10Τ και Mi 10T Pro, τα δύο κορυφαία μοντέλα της νέας σειράς Mi 10T που παρουσίασε πρόσφατα η Xiaomi και ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες να είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Τα συγκεκριμένα smartphones καλύπτουν τις απαιτήσεις και των πιο… απαιτητικών χρηστών. Ας ξεκινήσουμε, για παράδειγμα, από την κάμερα. Στην πίσω πλευρά του Mi 10T Pro βρίσκεται ένα σύστημα τριπλής κάμερας όπου η κύρια έχει ανάλυση 108 megapixel με τον ευρυγώνιο φακό στα 13 megapixel και τον macro στα 5 megapixel. Το Mi 10T έχει επίσης σύστημα τριπλής κάμερας με τη διαφορά να έγκειται στο ότι η κύρια κάμερα είναι στα 64 megapixel. Επιπλέον, το Mi 10T Pro προσφέρει υποστήριξη OIS και δυνατότητα για λήψη video 8K. Αν προσθέσει κανείς και την εμπρόσθια κάμερα των 20 megapixel, είναι προφανές ότι οι λήψεις είναι υψηλότατου επιπέδου.

Και αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη καθώς οι φωτογραφίες και τα videos είναι τέτοια που προκαλούν μεγάλη εντύπωση όταν «ανεβαίνουν» στα social media. Εντυπωσιάζουν, όμως, ακόμη περισσότερο αν χρησιμοποιήσει κανείς τις νέες δυνατότητες όσον αφορά το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Οι έξι αυτόνομες λειτουργίες μακράς έκθεσης επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να πραγματοποιήσει καλλιτεχνικές λήψεις, από ένα κινούμενο πλήθος – εστιάζοντας σε ένα αδρανές υποκείμενο και θολώνοντας το δυναμικό περιβάλλον του – μέχρι τα αστρικά μονοπάτια – δημιουργώντας εφέ έναστρου ουρανού. Χάρη στη λειτουργία Photo Clones μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία του εαυτού σας έως και τέσσερις φορές σε μία μόνο λήψη.

Επιπλέον, η λειτουργία Timed burst προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για διασκέδαση, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν λήψεις φωτογραφιών με χρονικό κενό οι οποίες μπορούν επίσης να μετατραπούν σε βίντεο, ενώ τρία νέα φίλτρα – τα Cyberpunk, Gold vibes και Black ice – συμβάλλουν στην προσθήκη της επιθυμητής διάθεσης στις φωτογραφίες.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι πρακτικά έχεις ένα smartphone που δεν τραβά απλά τα βλέμματα αλλά δημιουργεί και αποτελέσματα που σου επιτρέπουν να εκφραστείς δυνατά. Άλλωστε αυτό είναι και το σλόγκαν της Xiaomi: «Εκφράσου Δυνατά». Στο video η κατάσταση είναι εξίσου «ενδιαφέρουσα» με λειτουργίες όπως το Video Clones που καταγράφει «δύο εαυτούς» σας σε ένα βίντεο αλλά το Dual Video με το οποίο μπορείτε να καταγράψετε ταυτόχρονα από τις μπροστινές και τις πίσω κάμερες της συσκευής!

H κάμερα είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά αυτό που κοιτάς κάθε φορά που ανοίγεις το κινητό είναι η οθόνη. Και γι’ αυτοί, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν μεγάλη και εντυπωσιακή οθόνη. Στα Mi 10T και Mi 10T Pro η οθόνη είναι στις 6,67 ίντσες με τον ρυθμό ανανέωσης να μπορεί να φθάσει στα 144 Hz! Για όσους ανησυχούν ότι αν λειτουργεί η οθόνη συνεχώς στα 144 Hz θα τελειώνει πιο γρήγορα και η μπαταρία, η απάντηση είναι η τεχνολογία Adaptive Sync. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αντιστοιχεί αυτόματα τον ρυθμό καρέ του περιεχομένου, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας, από την απόλαυση της αγαπημένης σας ταινίας στα 48Hz έως την παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών στα 50Hz, από τη ροή βίντεο στα 30Hz ή 60Hz έως την Colora περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα παιχνίδια στα 144Hz και επομένως εγγυάται την απόλαυση εμπειρίας υψηλής ανάλυσης σε συνδυασμό με τη βέλτιστη χρήση της μπαταρίας.

Εκεί που η οθόνη, όμως, δείχνει την «πραγματική» εικόνας της είναι στην αναπαραγωγή εικόνων και video και αυτό το είδαμε από πρώτο χέρι. Με εύρος χρωμάτων P3 και τεχνολογία TrueColor, η οθόνη προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα χρωμάτων με ακριβείς αποχρώσεις. Η λειτουργία ανάγνωσης 3.0 προσομοιώνει την υφή του χαρτιού για να προστατεύει τα μάτια σας, ενώ η οθόνη Sunlight 3.0 βελτιώνει αυτόματα την αντίθεση και προσαρμόζει τον δυναμικό χρωματικό κορεσμό σε εξωτερικούς χώρους.

Ωραία όλα αυτά αλλά πόσο γρήγορα είναι τα νέα μοντέλα της Xiaomi; Εξαιρετικά γρήγορα θα έλεγε κανείς και σε αυτό «βοηθά» ο επεξεργαστής που δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 865 της Qualcomm, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συσκευές έχουν δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G, τα οποία αναμένονται μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021 και στην Ελλάδα.

Στις υψηλές επιδόσεις βοηθά και η μνήμη που είναι στα 8 GΒ στο Mi 10T Pro, ενώ το Mi 10T έρχεται με εκδόσεις στα 6 GB και στα 8 GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128 GB ή στα 256 GB και είναι κάτι παραπάνω από αρκετός για να καλύψει κάθε ανάγκη.

Επιπλέον η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5000 mAh και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης ισχύος της μπαταρίας έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη «αντοχή». Αν και η φόρτιση μπορεί να γίνει εξαιρετικά γρήγορα χάρη στον φορτιστή 33W που διατίθεται μαζί και με τις δύο συσκευές. Ο συνδυασμός είναι τέτοιος που πρακτικά ξεχνάς το power bank που συνήθως κουβαλούσες μαζί σου κάθε μέρα.

Το ερώτημα είναι, φυσικά, αν αξίζει κανείς να επιλέξει είτε το Mi 10T, είτε το Mi 10T Pro. Η απάντηση είναι πως αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους, πολύ απλά επειδή είναι πλήρεις συσκευές. Και το κόστος απόκτησης τους είναι κάτι παραπάνω από λογικό σε σχέση με αυτά που προσφέρουν. Για την ακρίβεια, τώρα μπορούμε να βρούμε και τα δύο στο MiStore και μάλιστα, το Mi 10T στην εξαιρετική τιμή των 549 ευρώ και το Mi 10T Pro στα 648,99 ευρώ!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ