Εμβόλιο κορονοϊού: Αίτηση από Pfizer και Biontech για άδεια έκτακτης ανάγκης


Εμβόλιο κορονοϊού: Οι Pfizer και Biontech κατέθεσαν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), για να πάρουν άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο το οποίο έχουν προχωρήσει κατά του φονικού ιού

Μια από τις τελικές φάσεις έγκρισης κάθε εμβολίου, είναι αυτή της άδειας που χορηγείται από τις ρυθμιστικές αρχές. Όπως είναι γνωστό, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, πάνω στο οποίο εργάζονται Pfizer και Biontech από κοινού, έχει εμφανίσει αποτελεσματικότητα άνω το 90% όπως έχει ανακοινωθεί από τις δυο εταιρείες.

Για να μπορέσει να διατεθεί, όμως, στους πολίτες και να αρχίσουν οι εμβολιασμοί θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες άδεις. Σε περιπτώσεις όπως αυτή που ζει όλος ο πλανήτης, με την παγκόσμια πανδημία να είναι σε έξαρση και να αφαιρεί καθημερινά χιλιάδες ζωές ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, υπάρχει η περίπτωση της χορήγησης άδειας έκτακτης ανάγκης. Κι αυτή ακριβώς την άδεια, αιτήθηκαν οι δυο εταιρίες για το εμβόλιό τους.

Η αίτηση κατατέθηκε στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τις ΗΠΑ. Όπως μετέδωσε το CNBC, ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Έλληνας CEO της Pfizer, μίλησε σχετικά και σχολίασε «Η αίτηση για χορήγηση άδειας στις ΗΠΑ συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας για την παροχή ενός εμβολίου κατά της Covid-19 στον κόσμο και έχουμε πλέον μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την ασφάλεια του εμβολίου μας, το οποίο μας δίνει εμπιστοσύνη για τις δυνατότητές του».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Άλεξ Άζαρ, σε δηλώσεις του σχολίασε πως το εμβόλιο των Pfizer και Biontech, θα μπορούσε να εγκριθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες από την FDA. Επίσης, πρόσθεσε πως περιμένει 40 εκατ. δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, αλλά και από αυτό της Moderna, για να διανεμηθούν στη χώρα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ