Τουρκία: Παραλήρημα μετά το ράπισμα από το Ευρωκοινοβούλιο – «Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα»

Τουρκία: Επίθεση στο Ευρωκοινοβούλιο για το ψήφισμα που καλεί την Άγκυρα να επιστρέψει τα Βαρώσια εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι ευρωβουλευτές είναι «προκατειλημμένοι και αποκομμένοι από την πραγματικότητα» όσον αφορά το Κυπριακό.

Η Τουρκία υποστηρίζει, ακόμα, ότι το ψήφισμα υπαγορεύτηκε από την ελληνική και την κυπριακή αντιπροσωπεία κατηγορώντας το ευρωκοινοβούλιο ότι με την στάση του αυτή «δεν θα είναι δυνατό για τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού».

Κάνοντας το άσπρο-μαύρο η Άγκυρα κατηγορεί την ΕΕ ότι «κρατάει όμηρο» τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης μέσω του Κυπριακού κάνοντας και μαθήματα ότι «αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε τα γενικά συμφέροντα της ΕΕ, ούτε την επίλυση του Κυπριακού ούτε τη βελτίωση των σχέσεων γειτονίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει, δε, ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τόσο τα δικαιώματά της όσο και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων χωρίς να υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς, επιμένοντας στις προσπάθειές της για διάλογο και διαπραγματεύσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here