Κρούσματα σήμερα: Lockdown συνέχεια ή πάμε για άρση μέτρων; Αγωνία για ΜΕΘ και αριθμό νεκρών


Κρούσματα σήμερα: Το σχέδιο για την σταδιακή άρση του lockdwown θα εξαρτηθεί από τους αριθμούς που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, με το κυβερνητικό επιτελείο και τους λοιμωξιολόγους περιμένουν κάμψη του ιικού φορτίου το επόμενο διάστημα

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας του κορονοϊού, με την Θεσσαλονίκη μόνο χθες να καταγράφει 428 νέα. Παράλληλα, 334 καταγράφηκαν στην Αττική, 121 στη Λάρισα, 110 στην Πιερία, 76 στις Σέρρες και 75 στη Δράμα. Συνολικά σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν 1882 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 100.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορα καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ότι 622 συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στις ΜΕΘ, ενώ και αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν καθημερινά την μάχη με τον ιό είναι πολύ υψηλός.

Σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό και η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατέθεσε στον πρωθυπουργό προτάσεις για τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο όπως όλα δείχνουν μετατίθεται για μετά τις γιορτές.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΣΚΑϊ, πως ο «χάρτης» για την άρση του lockdown θα παρουσιαστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους για τους οποίους δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τονίζοντας ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν στον βαθμό που απέδωσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

Τα στοιχεία του παρατηρητηρίου Covid-19

Την εικόνα της πιο έντονης κινητικότητας σε σχέση με το πρώτο lockdown επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από το παρατηρητήριο Covid-19 το οποίο βασίζεται στην Google mobility.

Σύμφωνα με αυτά η κινητικότητα στις 14 πρώτες ημέρες του δεύτερου lockdown ήταν αυξημένη κατά 23,8% σε σχέση με το lockdown της άνοιξης ενώ αντίθετα η παραμονή στο σπίτι είναι μειωμένη κατά 9%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ