Χαρδαλιάς – κορωνοϊός: Αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης – Στο επίκεντρο η Βόρεια Ελλάδα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, συμμετείχε επίσης στην τηλεδιάσκεψη, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας. Επιπλέον, σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης, αλλά και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19, ο οποίος εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε και στην Ελλάδα από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και έπειτα.

Με απόλυτη ομοφωνία όλων των συμμετεχόντων της τηλεδιάσκεψης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.
Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων, Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ