Χριστούγεννα διάθεση: Γιατί το να στολίσεις νωρίτερα σε κάνει χαρούμενο

Χριστούγεννα διάθεση: Γιατί το να στολίσεις νωρίτερα σε κάνει χαρούμενο. Κανείς δεν θα σε κατηγορούσε αν αποφάσιζες να παραλείψεις τη διακόσμηση για τις γιορτές φέτος.

Είτε δεν μπορείτε να γιορτάσετε με την διευρυμένη οικογένειά σας είτε απλά είστε εξαντλημένοι από την πανδημία, η ανάρτηση της συνήθους διακόσμησης των διακοπών μπορεί να είναι μια σκληρή υπενθύμιση του πώς τίποτα δεν φαίνεται φυσιολογικό για φέτος. Φυσικά, ίσως αισθανθείτε λίγο πεσμένοι τώρα και για άλλους λόγους. Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να είναι λίγο σκληρή. Οι πιο κρύες, σκοτεινές μέρες μπορεί να επιβαρύνουν τη διάθεσή σου. Και αν έχετε χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο, η περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών μπορεί να είναι  οδυνηρή.

Η διακόσμηση του εξωτερικού μέρους του σπιτιού σας μπορεί ακόμα και να βοηθήσει την κοινωνική ζωή σας. Οι άνθρωποι που διακοσμούν τα σπίτια τους για τις διακοπές θεωρούνται πιο προσιτοί και φιλικοί, σύμφωνα με μελέτη. Το να φέρεσαι χαρούμενα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η διακόσμηση για τις γιορτές μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα είναι επειδή η “ενεργή ευτυχία” μπορεί να σας ενισχύσει. Η ιδέα αυτή βασίζεται στη γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς—μια τεκμηριωμένη θεραπευτική πρακτική όπου οι θεραπευτές ενθαρρύνουν τους πελάτες να “συμπεριφέρονται σαν να” ένιωθαν διαφορετικά. Η γιορτινή σας διάθεση θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή υπενθύμιση ότι ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο ήταν αυτό το έτος, μπορούμε ακόμα να γιορτάσουμε.

Αν πραγματικά αγωνίζεστε να αντιμετωπίσετε τις γιορτές φέτος, η διακόσμηση ίσως να μην είναι αρκετή για να σας ανεβάσει τη διάθεση. Μπορεί να επωφεληθείτε από τη συνομιλία με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Η απόκτηση συναισθηματικής υποστήριξης, η εξάσκηση νέων ικανοτήτων αντιμετώπισης και η συνομιλία με κάποιον μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα σε μια δύσκολη περίοδο είναι πολύ σημαντική.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ