ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας επιλέγει το «σκληρό ροκ» και αφήνει τον «λογαριασμό» για μετά το εμβόλιο


Η ήπια αντιπολιτευτική γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Στην Κουμουνδούρου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση, επομένως, η επιστροφή στο παλιό, δοκιμασμένο «σκληρό ροκ», με «μαέστρο» τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί μονόδρομο για το τώρα, καθώς επιφυλάσσονται να απαντήσουν για το αν και πως θα αναζητήσουν ευθύνες στο μέλλον.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει χθες για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν ήταν ένας λεκτικός ακροβατισμός. Αντίθετα, αποτελούσε μια απολύτως συνειδητή επιλογή, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν εδώ και αρκετές εβδομάδες πως η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα, βρίσκεται σε πανικό και έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να «χτυπήσουν» το Μαξίμου σε όλα τα μέτωπα, οξύνοντας αισθητά την αντιπολιτευτική ρητορική τους.

Τα όσα συνέβησαν από το καλοκαίρι και μετά, με την έντονη διασπορά του ιού στην κοινότητα, δεν αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά μία βαθιά πολιτική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου.

Το γεγονός πως δεν ενισχύθηκαν όσο θα έπρεπε -κατά τη γνώμη τους- το ΕΣΥ και οι δημόσιες συγκοινωνίες, το «άναρχο» άνοιγμα του τουρισμού, σε συνδυασμό με το ότι δεν πραγματοποιήθηκαν καμία στιγμή μαζικά δειγματολογικά τεστ, αποδεικνύει για την Κουμουνδούρου την παντελή έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα σημειώνουν ότι όλα τα παραπάνω συνέβησαν εξαιτίας των «νεοφιλελεύθερων ιδεοληπτικών εμμονών» του ίδιου του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα η χώρα να μείνει ανοχύρωτη μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Φυσικά, από την κριτική της Κουμουνδούρου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία, τα οποία και χαρακτηρίζουν ανεπαρκέστατα, αναφέροντας ότι θα οδηγήσουν σε χιλιάδες «λουκέτα», μεγάλη αύξηση της ανεργίας και σε ακραία φτώχεια.

«Οι εγκληματικές ευθύνες θα καταγραφούν»

Από τη στιγμή που ο Αλ.Τσίπρας έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες», τα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι το «πότε» και σε «ποιους» θα αυτές θα αναζητηθούν.

Ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως στην παρούσα φάση, με την πανδημία να βρίσκεται στην κορύφωση της «δεν είναι τώρα η ώρα να αναζητηθούν», κλείνοντας επί της ουσίας κάθε συζήτηση για το αν το κόμμα του θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον καταλογισμό τυχόν πολιτικών ευθυνών. Για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία της τοποθέτησης του, συμπλήρωσε πως «Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουμε τη δημόσια Υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

Ωστόσο, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον, όταν επιτελούς ο κορονοϊός θα αποτελεί μία κακιά ανάμνηση. «Όλα όσα ειπώθηκαν και θα ειπωθούν σε σχέση με τις ευθύνες είναι συζήτηση που θα συνεχιστεί, θα έχει βάθος χρόνου, οι εγκληματικές ευθύνες είτε της αδράνειας, είτε της αμέλειας, είτε της ιδεοληψίας, θα καταγραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας έτσι πως η υπόθεση δεν θα κλείσει «αναίμακτα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ