Κρούσματα σήμερα: Ο χάρτης του κορονοϊού ένα μήνα μετά το lockdown – Πού είμαστε στο «κόκκινο»


Κρούσματα σήμερα: Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας εξακολουθούν να χρωματίζουν τον χάρτη της Ελλάδας ανάλογα με το αποτύπωμα του κορονοϊού

Ο χάρτης που παρουσιάζει η Καθημερινή επιβεβαιώνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Βόρεια Ελλάδα παραμένει βαρύ με σχεδόν όλες τις περιφερειακές ενότητες να είναι στο «κόκκινο».

Στον αντίποδα βρίσκονται 12 περιφερειακές ενότητες οι οποίες παραμένουν στο «πράσινο», έχουν δηλαδή μικρό αποτύπωμα του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 74 περιφερειακών ενοτήτων:
– 20 είναι στο πράσινο
– 18 είναι στο κίτρινο
– 11 είναι στο πορτοκαλί
– 25 είναι στο κόκκινο.

Αναλυτικά:

Στο πράσινο βρίσκονται: Θάσος, Ικαρία, Κάρπαθος, Λακωνία, Λευκάδα, Μύκονος, Πρέβεζα, Άνδρος, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Κως, Λασίθι, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σάμος, Σύρος, Τήνος, Χίος

Στο κίτρινο βρίσκονται: Αρκαδία, Άρτα, Ηλεία, Θήρα, Κάλυμνος, Κέα, Κύθνος, Κεφαλονιά, Κορινθία, Μεσσηνία, Εύβοια, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λήμνος, Αίγινα, Ρέθυμνος, Ρόδος, Σκιάθος, Σκόπελος, Φωκίδα

Στο πορτοκαλί βρίσκονται: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Δυτική Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Νότιος Τομέας Αθηνών, Κέρκυρα, Χανιά και Φθιώτιδα

Στο κόκκινο βρίσκονται: Βόρειος Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Καρδίτσα, Κιλκίς, Κοζάνη, Λέσβος, Μαγνησία, Πειραιάς, Πέλλα, Σέρρες, Τρίκαλα, Έβρος, Γρεβενά, Ημαθία, Καβάλα, Λάρισα, Ξάνθη, Πιερία, Ροδόπη, Φλώρινα, Χαλκιδική.

Ο χάρτης που δημοσιεύει η Καθημερινή

Την εικόνα της πίεσης στη Βόρεια Ελλάδα μετέφεραν τη Δευτέρα και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης οι οποίοι αν και παρατήρησαν ότι από τη μία παρατηρείται μείωση εισαγωγών στα νοσοκομεία και μείωση των ενεργών κρουσμάτων, η πίεση του ΕΣΥ βρίσκεται στα «κόκκινα», λόγω της πληρότητας των ΜΕΘ και ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα.

«Τα ενεργά κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν εξαιρετικά υψηλά αλλά πλέον υποχωρούν σταδιακά στα επίπεδα που είχαμε στα τέλη Οκτωβρίου προς αρχές Νοεμβρίου. Στην Αττική η μείωση των διαγνώσεων έχει επιβραδυνθεί σε ποσοστό 7-8% μεσοσταθμικά ενώ η Θεσσαλονίκη επιτάχυνε τη μείωση του αριθμού των διαγνώσεων σε ποσοστό μέχρι και 25%», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την κατανομή των νέων διαγνώσεων, είναι αξιοσημείωτο πως παραμένει στο σχετικά βαρύτερο προφίλ νοσηρότητας που δημιουργήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς οι διαγνώσεις των 40-65 ετών και 65 και άνω έχουν την υψηλότερη επίπτωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ