Κορονοϊός στην Αίγυπτο: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια έως 6 Ιανουαρίου

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Χωρίς πιστούς θα τελούνται για ένα μήνα όλες οι ακολουθίες στους ναούς της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, μέχρι τουλάχιστον τις 6 Ιανουαρίου, όπου τότε η Αίγυπτος εορτάζει την ημέρα των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο).

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της Κοπτικής Εκκλησίας, αναστέλλονται για το ίδιο χρονικό διάστημα και όλα τα θρησκευτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματά της.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στον κλήρο και σε πιστούς.

Πάντως, στις κοπτικές εκκλησίες θα μπορεί να τελείται μία ακολουθία εβδομαδιαίως, με την παρουσία μόνον ενός ιερέα και πέντε διακόνων.

Οι κηδείες θα τελούνται με τη συμμετοχή μόνον ενός ιερέα και ενός διακόνου και με παρούσα μόνον την οικογένεια του θανόντος. Οι αίθουσες τελετών/κυλικείου θα είναι κλειστές.

Το μυστήριο του βαπτίσματος θα επιτρέπεται μόνο στις εκκλησίες και με τη συμμετοχή τεσσάρων το πολύ μελών της οικογένειας του παιδιού.

Η Κοπτική Εκκλησία κάλεσε επίσης τους ιερείς, τους διακόνους και όλα τα εκκλησιαστικά στελέχη να «συμμορφώνονται» με όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της επιδημίας.

Ο κορονοϊός έχει μολύνει μέχρι στιγμής 118.847 ανθρώπους στην Αίγυπτο και έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 6.790 μεταξύ αυτών από την έναρξη της επιδημίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ