Κορονοϊός – New York Times: Ξεκινά σε λίγες μέρες ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ


Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Ένα βήμα πιο κοντά στην εκκίνηση του εμβολιασμού είναι οι ΗΠΑ, με τους επιστήμονες να ψηφίζουν υπέρ της χορήγησης άδειας έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Phizer.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδου οι New York Times η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει έκτακτη άδεια για το εμβόλιο της Pfizer το προσεχές Σάββατο.

Αν επαληθευτεί το δημοσίευμα οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ είναι πιθανό να ξεκινήσουν ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι ένοικοι των γηροκομείων.

Την ίδια στιγμή η AstraZeneca και η Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19.

«Ανακοινώνουμε πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού του ASD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό εργαστήριο Gamaleya», ανακοίνωσε το παράρτημα της AstraZeneca στην Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι οι δοκιμές θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δύο εμβολίων είναι πιθανόν να αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.

Το Gamaleya Institute έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Τον περασμένο μήνα είχε προτείνει μέσω του Twitter στην AstraZeneca αυτό το εγχείρημα, με βάση την υπόθεση ότι ενδεχομένως η χρήση δύο δόσεων από δύο εμβόλια θα είναι αποτελεσματικότερη από την χορήγηση δύο δόσεων του ιδίου εμβολίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ