Σεξ και ικανοποίηση: Η απόλαυση δεν έρχεται μηχανικά, είναι θέμα συμπεριφοράς


Ωστόσο η ικανοποίηση από το σεξ δεν είναι αυτόματη, αν και μπορεί να είναι αβίαστη. Και, σε αντίθεση με την πολύ δημοφιλή άποψη, δεν είναι ζήτημα μεγέθους και τεχνικής.

Το καλό σεξ ξεκινά με μια υπέροχη στάση, επιμένουν οι ψυχολόγοι Michael S. Broder και Arlene Golman, συγγραφείς του Secrets of Sexual Ecstasy. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να καλλιεργήσετε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την έκσταση – και στη συνέχεια να το αφήσετε να συμβεί.

“Δίνοντας στον εαυτό σας την άδεια να ζήσετε ευχάριστες αισθήσεις αυτή την στιγμή, βιώνοντας τη σύνδεση με το σύντροφό σας και μαθαίνοντας να εκφράζετε ανοιχτά τις επιθυμίες σας και αυτό που σας ενεργοποιεί και ζητώντας αυτό που θέλετε, θα είστε σε καλό δρόμο για να νιώσετε τη σεξουαλική έκσταση, η οποία πιθανά θα σας δώσει μία εκπληκτική νέα προοπτική της σχέσης σας”, παρατηρούν.

Ζούμε σε μια κουλτούρα που μας βομβαρδίζει με σεξ – στην τηλεόραση, στους υπολογιστές μας, στα ράφια των περιοδικών, παντού γύρω μας κυριαρχεί το σεξ. Όμως σίγουρα το αποτέλεσμα όλων των σεξουαλικών πληροφοριών που βομβαρδίζουν τον εγκέφαλό μας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Μπορεί να μας γεμίσει με ψευδείς προσδοκίες, να εμπνεύσει ντροπή και ενοχές και να μπλοκάρει τη φυσική ροή σκέψεων και συναισθημάτων που τα μυαλά μας απαιτούν να ξυπνήσουν.

Προσδιορίστε τους σεξουαλικούς μύθους που εμποδίζουν τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση. Ορισμένοι πολύ συνηθισμένοι είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε καλό σεξ μέχρι να έχετε έναν τέλειο σύντροφο, ότι πρέπει να έχετε οργασμό κάθε φορά που κάνετε έρωτα, ή ότι αυτό το καλό σεξ πρέπει να συμβαίνει πάντα αυθόρμητα.

Ποιες είναι οι πιθανές πηγές αυτών των μύθων; Πώς μπορείτε να αποδυναμώσετε ή και να αμφισβητήσετε αυτούς τους μύθους και να υπερπηδήσετε τα εμπόδια από τη σεξουαλική σας ζωή;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ