Μήνυμα Τσίπρα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεχάστε τις γιορτές. Όλοι δίπλα στους πολίτες»


Μήνυμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «ξεχάσουν» για φέτος τις γιορτές έστειλε στα στελέχη του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλους και όλες να βρεθούν δίπλα στις τοπικές κοινωνίες τις ημέρες που έρχονται, με βασικές προτεραιότητες τις δημόσιες δομές Υγείας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές.

Να μην χαλαρώσουν καθόλου και να εντείνουν την αντιπολιτευτική τους δραστηριότητα τις ημέρες των γιορτών, φαίνεται πως έχουν αποφασίσει στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει ήδη από τους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση το διάστημα που θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες, προκειμένου να συναντήσουν τοπικούς φορείς, σωματεία εργαζομένων και εμπορικούς συλλόγους, έτσι ώστε και να ενημερωθούν για τα πραγματικά τους προβλήματα, αλλά και για να μεταφέρουν σε εκείνους τις δικές τους προτάσεις.

Όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση. Υποστηρίζουν ότι τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση αποτυπώνουν την «βίαιη φτωχοποίηση» που βιώνουν οι έλληνες και δεν μπορούν να «καμουφλαριστούν» από την κυβέρνηση.

Με αφορμή την απώλεια τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, η οποία ξεπέρασε τα 13 δισ. σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, αναφέρουν ότι πρόκειται για αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε λοκ ντάουν – κάτι που ενδεχομένως θα «δικαιολογούσε» μερικώς την τεράστια ζημιά. Έτσι, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «ουσιαστική και ολοκληρωμένη στήριξη, κάτι που αρνείται εμμονικά η κυβέρνηση με καταστροφικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους».

Ένα ακόμα μέτρο που κατά την Κουμουνδούρου θα ανακουφίσει για λίγο τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα, είναι η πλήρης καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε όσους εργάζονται σε αυτές από το κράτος, πρόταση που, επίσης, έχει απορρίψει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως δηλώνουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η άρνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα «ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι να περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων, αφού η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται τη κριτική».

Αν και για λόγους πρακτικούς η οικονομία περνάει σε πρώτο πλάνο αυτές τις ημέρες, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας., ζητώντας εδώ και τώρα να προχωρήσει:

-στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ ώστε να γίνονται μαζικά και δωρεάν στους πολίτες, για να έχουμε έγκυρη και έγκαιρη εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

σε ενίσχυση του ΕΣΥ με κίνητρα και σχέδιο για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, που απουσιάζει εντελώς από οποιαδήποτε αναφορά της Κυβέρνησης

– σε επίταξη, όπου χρειάζεται, των ιδιωτικών κλινών, ώστε να γίνεται κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΟΥΣΤ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΛΗΤΕΣ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ