Κρούσματα σήμερα: 886 κρούσματα στην Αττική – Κάμψη νέων μολύνσεων σε Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία

Κρούσματα σήμερα: Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η μείωση των καθημερινών κρουσμάτων – Κάτω από το όριο των χιλίων μολύνσεων βρέθηκε η Αττική – Μείωση σε Θεσσαλονίκη και Αιτωλοακαρνανία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Σάββατο (15/5), 1.957 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με χθες. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας τις τελευταίες 24 ώρες είναι στους 43, ενώ οι διασωληνωμένοι πολίτες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της επικράτειας φτάνουν τους 661.

Η Αττική καταγράφει σήμερα 886 νέα κρούσματα κορονοϊού, παρουσιάζοντας νέα κάμψη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να είναι αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη διασπορά, καταγράφοντας 293 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθούν, ο Δυτικός Τομέας της Αθήνας με 142 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 115.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική
  • Ανατολική Αττική 89
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 115
  • Δυτική Αττική 46
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 142
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 293
  • Νήσοι 6
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 100
  • Πειραιάς 95
Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

«Ανάσα» παίρνουν, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, Θεσσαλονίκη και Μεσολόγγι, με τους λοιμωξιολόγους παρόλα αυτά να έχουν συνεχώς στραμμένη την προσοχή τους σε Βόρεια Ελλάδα και Αιτωλοακαρνανία. Πιο συγκεκριμένα, στην συμπρωτεύουσα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 184 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ η Αιτωλοακαρνανία, καταγράφει 79 νέα. Ακολουθούν Λάρισα με 61 και Μαγνησία με 49 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ