Σκυλακάκης: Εξετάζεται ρύθμιση χρεών χωρίς κούρεμα


Υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για νέα ρύθμιση χρεών, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως ανέφερε ο υπουργός η νέα ρύθμιση θα είναι κατά βάση χρονική και δεν θα περιλαμβάνει μέτρα όπως κούρεμα. Οι λεπτομέρειες της ρύθμισης θα ανακοινωθούν, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η πρώτη δόση της ρυθμισμένης οφειλής θα καταβληθεί από το 2022.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε πως εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ξανά στη ρύθμισή τους πολίτες που την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη.

Διευκρίνισε, ωστόσο ότι όλα αυτά τα ζητήματα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς. Αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι τον Απρίλιο αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και εκτίμησε ότι η χώρα εισέρχεται σε αναπτυξιακή φάση παρά το πλήγμα στον τουρισμό λόγω της πανδημίας. Εκτίμησε επίσης, ότι δεν θα παρατηρηθούν μαζικά φαινόμενα λουκέτων και αύξησης της ανεργίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ