Προανακριτική Επιτροπή: Τα SMS με το Νίκο Παππά παρουσιάζει ο Χρήστος Καλογρίτσας

Το σχέδιο για τα ΜΜΕ, η ομάδα Παππά, οι Άραβες και οι εντολές του Νίκου… 

Στην παρουσίαση των γραπτών μηνυμάτων που αντάλλαξε με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση επέμεινε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες (CCC)», φέρεται να κατέθεσε, ενώ στη συνέχεια φέρεται να παρέθεσε σειρά μηνυμάτων που αντάλλαξε με τον πρώην υπουργό.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη «προετοιμασία» του πριν τη συνάντηση με τους Άραβες στο Πόρτο Χέλι, όταν έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά ζητώντας του οδηγίες.
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει, έστειλε το εξής μήνυμα στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι». Μάλιστα, ο κ. Παππάς φέρεται να του απάντησε: «Ok! Θα μιλήσουμε πριν».

Ο επιχειρηματίας μεταξύ άλλων φέρεται να είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που του ζητούσαν να μπει «μπροστινός» σε κάποια δουλειά, ενώ -όπως εξήγησε- η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν στενή και τα μέλη της «ομάδας Παππά» έκανε τις συναντήσεις της στα γραφεία του εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι και αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου.

Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα. Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν.

Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα.

Είχα στηρίξει και το Κόκκινο. Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε» φέρεται να είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ