Πλυντήριο Αντικείμενα: Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τα χαλασμένα ρούχα και μια βλάβη στο μηχάνημα πλύσης

Πλυντήριο Αντικείμενα: Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τα χαλασμένα ρούχα (βαμμένα, σκισμένα ή συρρικνωμένα) και ένα χαλασμένο πλυντήριο. Αλλά η επιδιόρθωση ενός χαλασμένου πλυντηρίου είναι μια διαφορετική ιστορία και κοστοβόρα πάνω απ’ όλα. Για να γλυτώσετε λοιπόν από χρόνο και χρήματα, βεβαιωθείτε ότι τα παρακάτω πράγματα δεν θα καταλήξουν στο πλυντήριό σας.

Πράγματα που χρειάζεται να αποφεύγουμε να βάζουμε στο πλυντήριο

Κέρματα

Έχει συμβεί σε όλους μας. Πηγαίνουμε για ψώνια, χώνουμε τα ρέστα σε διάφορες τσέπες των ρούχων μας και τα ξεχνάμε εκεί. Και χωρίς να το καταλάβουμε, καταλήγουμε στο πλυντήριο και κάνουν εκείνο τον ενοχλητικό θόρυβο καθώς ο κάδος γυρίζει. Αν και νομίζετε ότι τα κέρματα είναι αβλαβή, στην πραγματικότητα μπορεί να χαλάσουν την αντλία αποστράγγισης και όχι μόνο.

Εσώρουχα

Το ξέρουμε, είναι πολύ ευκολότερο απλά να πετάξετε τα εσώρουχά σας μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα στο πλυντήριο. Δυστυχώς, όμως αυτό μπορεί να κάνει κακό τόσο στα εσώρουχα, όσο και στο πλυντήριο. Τα σουτιέν συγκεκριμένα, καθώς περιέχουν σύρματα και κουμπώματα μπορεί να πιαστούν στα ρούχα και να τα σκίσουν. Επίσης, τα σύρματα μπορεί να βγουν και να καταλήξουν μέσα στους σωλήνες του πλυντηρίου. Καλύτερα λοιπόν, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό δίχτυ γι’ αυτό το σκοπό.

Κλειδιά

Πολλές φορές ξεχνιόμαστε και είναι απολύτως ανθρώπινο. Όμως τα κλειδιά μπορεί να αποδειχθούν καταστροφή για το πλυντήριό μας. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να σκίσουν τα ρούχα μας, μπορεί και να γρατζουνίσουν τον κάδο, χαλώντας τον και πρόκειται για μια ακριβή επιδιόρθωση.

Τρίχες κατοικίδιων

Είναι σύνηθες φαινόμενο, όσοι έχουν κατοικίδια, να παρατηρούν ότι οι τρίχες τους έχουν κυριεύσει σχεδόν όλο το σπίτι. Όλες αυτές οι τρίχες όμως μπορούν να ενωθούν στο πλυντήριο και να συσσωρευτούν στην αντλία και στους σωλήνες φράζοντας το δρόμο του νερού.

Αθλητικά παπούτσια

Αν και τα συνηθισμένα sneakers συνήθως δεν είναι πρόβλημα να πλυθούν στο πλυντήριο, η πλύση των αθλητικών παπουτσιών που χρησιμοποιούμε στη γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί ένα αρκετά ακριβό λάθος, ειδικά αν καταλήξουν να συρρικνωθούν. Αν πρέπει να τα πλύνετε και η ετικέτα τους το επιτρέπει, αφαιρέστε τις εσωτερικές σόλες και βάλτε το καθένα σε διαφορετικές μαξιλαροθήκες. Στη συνέχεια, προσθέστε πετσέτες ώστε να λειτουργήσουν ως μαξιλάρια.

Αδιάβροχος ρουχισμός

Τα αδιάβροχα ρούχα μπορεί να παγιδεύσουν με τον καιρό νερό στο εσωτερικό σαν να γεμίζουν ένα μπαλόνι με νερό. Έτσι, αν κάποια στιγμή αυτό το «μπαλόνι» σπάσει κατά τη διάρκεια της πλύσης, τότε προκαλεί σοβαρή κατάσταση ανισορροπίας στο εσωτερικό του πλυντηρίου και μπορεί να προκληθεί και η μυστηριώδης «έκρηξη» του πλυντηρίου.

Μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικού

Όσο περισσότερο απορρυπαντικό, τόσο καθαρότερα τα ρούχα, σωστά; Όχι ακριβώς. Τα υπολείμματα του περίσσιου καθαριστικού μπορούν να συσσωρευτούν στον κάδο – και στα ρούχα – και να προκαλέσουν δυσάρεστη μυρωδιά στο πλυντήριο και έτσι τα ρούχα δεν θα καθαρίζονται επαρκώς.

Πολλά ρούχα

Φαίνεται ευκολότερο να πιέζουμε λίγο τα ρούχα ώστε να χωρέσουμε κι άλλα στην πλύση, αλλά αυτό μάλλον δεν σας συμφέρει τελικά. Όταν το πλυντήριο είναι παραγεμισμένο, δεν υπάρχει χώρος για τα ρούχα σας να κινηθούν κατά τη διάρκεια της πλύσης και έτσι δεν πλένονται σωστά. Εξάλλου, μπορεί να βλάψει και το ίδιο το πλυντήριο αφού θα έχει παραπάνω βάρος απ’ όσο πρέπει.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ