Επίθεση με βιτριόλι: Ένας χρόνος από το πρωινό που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας – Το μήνυμα που έστειλε

Ένας χρόνος πέρασε από το πρωινό που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας για πάντα

Η 34χρονη Ιωάννα συνεχίζει εδώ και έναν χρόνο να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, προσπαθώντας να αποδεχτεί τη νέα ζωή της, η οποία άλλαξε εκείνο το πρωινό γύρω στις 09.30, όταν η νεαρή κοπέλα που πήγαινε στο γραφείο της, δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από μια άλλη γυναίκα, καταστρέφοντας για πάντα το πρόσωπό της.

Μια νέα κοπέλα που κλήθηκε να παλέψει για τη ζωή της και να βρει την ψυχική δύναμη να αντικρίσει ξανά στον καθρέφτη ένα πρόσωπο που δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Η 34χρονη Ιωάννα, έναν χρόνο ακριβώς μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, δηλώνει αποκλειστικά στο Mega, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι συνεχίζει να πονά, όμως, βρίσκει τη δύναμη να το αντιμετωπίσει, χάρις στο κύμα αγάπης και συμπαράστασης του οποίου έγινε αποδέκτης.

«Ένα χρόνο μετά την επίθεση που μου στέρησε τη ζωή όπως την ήξερα, στέκομαι πιο δυνατή χάρη στην αγάπη της οικογένειάς μου και αυτή του κόσμου, που με βοηθά να ξεπερνώ τον πόνο που βιώνω. Ειλικρινά, δεν έχω τρόπο να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση και την ανθρωπιά σας. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς όλους εσάς στο πλευρό μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Ο εφιάλτης της φυλακής

Στην αντίπερα όχθη αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας, μια 35χρονη γυναίκα, εν ονόματι Έφη, η οποία έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα της Ιωάννας και από τον περασμένο Ιούνιο κρατείται στις φυλακές.

Μέχρι και πριν από δύο μήνες αρνιόταν τα πάντα, ώσπου δύο μήνες πριν, έλυσε τη σιωπή της και ομολόγησε. Η κατηγορία σε βάρος της μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η Έφη παραμένει ψύχραιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βαρύτατη αυτή κατηγορία τη φοβίζει. Συνεχίζει να εργάζεται στον χώρο ταξινόμησης και καθαριότητας ρούχων των φυλακών Ελαιώνα στη Θήβα και συνεχίζει να προσέχει, όσο είναι δυνατό, την εμφάνισή της, φροντίζοντας να βάφει μόνη της τα μαλλιά της ξανθά, όπως και όταν ζούσε ελεύθερη.

Ατελείωτος Γολγοθάς

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της 35χρονης, σχεδόν έναν μήνα μετά την επίθεση με το βιτριόλι, εξετάζοντας κάμερες και τηλεφωνικές συνομιλίες.

Όλο εκείνο το διάστημα, η Ιωάννα έδινε μάχη, αρχικά να κρατηθεί στη ζωή και στη συνέχεια οι γιατροί της προσπαθούσαν με τη μια επέμβαση πίσω απ’ την άλλη να αποκαταστήσουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν από την τεράστια ζημιά που υπέστη η σάρκα της.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες αμέτρητες επεμβάσεις, όσες χρειαστούν για το καλό της.

Η Ιωάννα παραμένει δυνατή, κυρίως στην ψυχή της, όπως λένε όσοι την γνώρισαν μέσα από αυτή την ασύλληπτη δοκιμασία, φροντίζοντας τον εαυτό της σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, στηρίζοντας ωστόσο και την οικογένειά της που παραμένει βράχος στο πλευρό της.

«Η Ιωάννα έχει παλέψει για τη ζωή της»

Μιλώντας στο MEGA η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Θριασίου, σημειώνει ότι η άτυχη κοπέλα θα πρέπει να ζει το υπόλοιπο της ζωής της με συγκεκριμένο τρόπο.

«Απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και ιδιαίτερη προστασία. Η Ιωάννα έναν χρόνο μετά έχει παλέψει για τη ζωή της, έχει υποστεί 8 χειρουργεία και βγήκε νικήτρια».

Η κυρία Καλοφώνου τόνισε ότι έχει προοπτικές και για επιπλέον χειρουργεία στο μέλλον ώστε να βελτιώσει όσο είναι δυνατόν την εμφάνισή της, ωστόσο «θα φέρει πάντα τα σημάδια από αυτήν την επίθεση και σωματικά και ψυχικά».

«Σκοπός μας είναι να μπορέσει η Ιωάννα να ζήσει, όχι απλά να είναι ζωντανή, αλλά να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας», κατέληξε η κυρία Καλοφώνου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ