Νίκος Παππάς: Μήνυση στον πρόεδρο της προανακριτικής – Τα πρακτικά δεν είναι ερωτική επιστολή


Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για αλλοίωση πρακτικών υπέβαλε ο Νίκος Παππάς

Στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Σταύρου Κελέτση υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής εγκαλεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα για το ζήτημα των sms που υποστηρίζει ο εργολάβος ότι του έστελνε ο πρώην υπουργός για να του δώσει οδηγίες.

Στο κείμενο της μήνυσής του περιγράφει αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα. Καταθέσαμε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε» ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του Βαγέλλης Γεωργακόπουλος, ενώ ο Γιάννης Μαντζουράνης συμπλήρωσε:

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ