«Κλειδί» για απώλεια βάρους η πηγή των θερμίδων!


Ήταν μια θεμελιώδης αρχή της διατροφής: Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, όλες οι θερμίδες δημιουργούνται ίσες. Ανεξάρτητα από το τι τρώτε, το κλειδί είναι να παρακολουθείτε τις θερμίδες σας και να καίτε περισσότερο από ό, τι καταναλώνετε.

Αλλά μια μεγάλη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ αμφισβητεί τη συμβατική σοφία. Διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι ενήλικες που έκοψαν υδατάνθρακες από τη διατροφή τους και τους αντικατέστησαν με λίπος αύξησαν έντονα τους μεταβολισμούς τους. Μετά από πέντε μήνες στη διατροφή, το σώμα τους έκαψε περίπου 250 θερμίδες ημερησίως από ό, τι οι άνθρωποι που κατανάλωναν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο περιορισμός της πρόσληψης υδατανθράκων θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν την απώλεια βάρους τους πιο εύκολα.

Η νέα έρευνα είναι απίθανο να τερματίσει τη συζήτηση για δεκαετίες σχετικά με την καλύτερη διατροφή για απώλεια βάρους. Αλλά παρέχει ισχυρές και νέες ενδείξεις ότι όλες οι θερμίδες δεν είναι μεταβολικά παρόμοιες με το σώμα. Και υποδηλώνει ότι οι δημοφιλείς συμβουλές σχετικά με την απώλεια βάρους που προωθούνται από τις υγειονομικές αρχές – μετρήστε τις θερμίδες, μειώστε τα μεγέθη των μερίδων και μειώστε την πρόσληψη λίπους – ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ