Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες που δεν «βγήκαν» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

«Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει ακόμα δρόμο. Έχει ακόμα δουλειά. Πολύ δύσκολα θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις», αναφέρει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Η βεντάλια των ερευνών άνοιξε όλο το προηγούμενο διάστημα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρεθεί στοιχεία που θα μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» τις έρευνες.

Οι κατευθύνεις πάνω στις οποίες κινούνταν οι έρευνες εδράζονταν στην εκτίμηση ότι οι δράστες της δολοφονίας είναι κακοποιοί με παρελθόν, οι οποίοι άφησαν πίσω τους ίχνη λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά αλλά και των πολλών αντικειμένων που έπιασαν.

Μέχρι στιγμής, εντούτοις, δεν έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα εργαστηριακά αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Και αυτό παρότι έχει δοθεί εντολή να δοθεί προτεραιότητα στη συγκεκριμένη πολύκροτη υπόθεση. Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει, πάντως, ότι η έρευνα εξακολουθεί να στρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή, η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τους δράστες ανάμεσα σε ληστές που έχουν «χτυπήσει» ξανά στο παρελθόν σπίτια.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «το γεγονός ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων στον χώρο». Από την έρευνα προκύπτουν ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων –πλην του ζευγαριού- στη μεζονέτα.

Μία εκτίμηση που κάνουν αστυνομικές πηγές είναι ότι οι ληστές ήταν «τυχεροί». Αυτή η εκτίμηση, ωστόσο, θεωρείται «παρακινδυνευμένη».

Παράλληλα, σαρώθηκαν οι κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστεί είτε το αυτοκίνητο των δραστών είτε κάποιος τσιλιαδόρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο αρκετά ύποπτα οχήματα και κάποιους πεζούς, χωρίς όμως να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Έτσι, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Επίσης, δεν έχουν βρεθεί μάρτυρες που να είδαν τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Υπάρχουν μόνο καταθέσεις κατοίκων της περιοχής για ύποπτα άτομα και αυτοκίνητα, χωρίς όμως από τις περιγραφές να προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η στοχευμένη έρευνα για να εξακριβωθεί ποιοι από τους σκληρούς ποινικούς με παρελθόν βίαιων ληστειών θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν έχει αποδώσει. Ωστόσο, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει για την έρευνα που βάζει στο μικροσκόπιο άτομα που αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες και έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι η έρευνα «έχει ακόμα δρόμο». Επίσης, αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν θα κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι –προσώρας- έχουν αντλήσει τα στοιχεία που μπορούσαν να αντλήσουν από εκείνον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ