Υπέρ Πανσέληνος Ολική έκλειψη Σελήνης : “Το ματωμένο φεγγάρι θα λάμψει στον ουρανό”


Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης 26/05/21, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη για εφέτος μεγαλύτερη Πανσέληνος

Το φεγγάρι θα είναι πολύ κοντά στην γη και για ακριβώς αυτό τον λόγο το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο από την γη. Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και ακόμα ένα φαινόμενο το οποίο είναι και το μοναδικό για εφέτος.

Το συγκεκριμένο φεγγάρι έχει πολλές διαφορετικές ονομασίες οι οποίες προέρχονται τόσο από το πως ονομάζεται με βάση τον μήνα που πραγματοποιείται. Αλλά και η ολική έκλειψη έχει την δική της ονομασία.

Ονομασίες φεγγαριού

  • Οι ινδιάνοι της Αμερικής την έχουν ονομάσει “Πανσέληνο των λουλουδιών”, επειδή συμβαίνει τον μήνα που έχουν συσχετίσει με την Άνοιξη και κατ’ επέκτασιν την άνθηση των λουλουδιών.

Πως γίνεται η Υπερ πανσέλληνος

  • Η υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο), με μέση απόσταση περίπου τα 384.500 χιλιόμετρα. Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί. Ο όρος, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, εφευρέθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle.

Ολική έκλειψη Σελήνης

  • Η πρώτη ολική έκλειψη σελήνης, μετά τον Ιανουάριο του 2019 και η μοναδική για εφέτος , η οποία δεν θα είναι ορατή από την χώρα μας, συμβαίνει όταν η σελήνη περνάει μέσα από την σκιά της γης, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να πάρει μία σκούρα κοκκινωπή απόχρωση η μία “ματωμενη απόχρωση”.

Χώρες που θα γίνει ορατό το φαινόμενο

  •  Ειρηνικό Ωκεανό
  • Τμήματα της Ανατολικής Ασίας,
  • Ιαπωνία
  • Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία
  • Κεντρική, Νότια και Βορειοδυτική Αμερική.

Το επόμενο φαινόμενο

  • Το επόμενο ισχυρό αστρολογικό φαινόμενο θα λάβει χώρα στις 10 Ιουνίου και θα σχετίζεται με την δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη. Αυτό το φαινόμενο το έχουμε όταν η σελήνη βρίσκεται μακριά από την γη και  καλύπτει τελείως τον ηλιακό δίσκο και έτσι δημιουργείται ένα δαχτυλίδι ηλιακού φωτός γύρω από το φεγγάρι.

Ακολουθεί βίντεο για την υπέρ-πανσέληνο του Μάϊου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ