Πόνος στην πλάτη: Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία βοηθά να αποφευχθεί η λήψη φαρμάκων [vid]

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η άσκηση και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας είναι πιθανό να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη ανακούφιση. Η χειρουργική επέμβαση είναι χρήσιμη σε μια μειονότητα των περιπτώσεων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος στην πλάτη δεν είναι επικίνδυνος, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις περιπτώσεις εκείνες που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα, όπως:

  • πόνος στην πλάτη που εμφανίζεται ταυτόχρονα με πυρετό
  • αδυναμία στα πόδια που έρχεται απότομα ή χειροτερεύει σταδιακά
  • μούδιασμα στη βουβωνική χώρα
  • απώλεια ελέγχου του εντέρου ή της ουροδόχου κύστης
  • πόνος που επιδεινώνεται αντί να βελτιωθεί
  • αδυναμία εύρεσης άνετης θέσης για να καθίσετε ή να κοιμηθείτε σε περιόδους που αισθάνεστε πόνο στην πλάτη

Η έγκαιρη φυσικοθεραπεία μπορεί να προλάβει την φαρμακευτική αγωγή

Εάν υποφέρετε από πόνο στην πλάτη και θέλετε να αποφύγετε τη λήψη ισχυρών αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για τον πόνο, ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα έναν φυσιοθεραπευτή, προτείνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Health Services Research.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις ασφαλιστικές ανάγκες περίπου 150.000 ενηλίκων, ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με πόνο στην πλάτη. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που συμβουλεύτηκαν για πρώτη φορά έναν φυσιοθεραπευτή είχαν 89% χαμηλότερη πιθανότητα να λάβουν συνταγές φαρμάκων σε σύγκριση με εκείνους που επισκέφτηκαν άλλους παρόχους υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πόνο στην πλάτη. Επίσης, ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν μαγνητική ή αξονική τομογραφία ή να αναζητήσουν επείγουσα περίθαλψη για να ανακουφίσουν τον πόνο τους.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι φυσιοθεραπευτές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα ο πόνος στην πλάτη, που δεν προσφέρουν άλλοι πάροχοι υγείας, ενώ η προσέγγισή τους για τη θεραπεία του πόνου με συγκεκριμένες ασκήσεις για την ευθυγράμμιση του σώματος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου και να περιορίσει την ανάγκη λήψης φαρμάκων.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ