Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Πέθανε ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού


Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού εκτός κλινικών δοκιμών.

Ο συνταξιούχος από το Κόβεντρι κατέληξε την περασμένη Πέμπτη (20/05) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλευόταν, μετά μακροχρόνια «μάχη» με άγνωστη ασθένεια, σύμφωνα με την Daily Mail.

Είχε εργαστεί στη Rolls Royce και ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Allesley για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Στο ίδιο νοσοκομείο, στις 8 Δεκεμβρίου είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα να γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή Μέσα, απολαμβάνοντας έκτοτε τη δημοσιότητα που κέρδισε.

William-Shakespeare1.jpg
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στον κόσμοAP

Αν και η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν, του έκλεψε τα πρωτεία ως ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε, εκτός κλινικών δοκιμών, κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν αυτός που, λόγω ονόματος, έκλεψε τις εντυπώσεις, αν και ο ίδιος ήταν γνωστός ως Μπιλ.

Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε πολλά άτομα που τον γνώρισαν.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κάτοικος του Allesley υπήρξε ενοριακός σύμβουλος για 30 χρόνια, εκ των οποίων τα 20 ήταν πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, τους δύο ενήλικους γιους τους και εγγόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer, αφού οι ρυθμιστικές Αρχές ενέκριναν τη χρήση του.

Δείτε το βίντεο από τον εμβολιασμό του Ουίλιαμ Σαίξπηρ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ