Γώγος για click away: Μπορεί να λειτουργήσει και κατά περιοχές – Τι είπε για τα σχολεία

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και να κλείσει click away και εκκλησίες μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, όπως εξήγησε ο κ. Γώγος, το θέμα τέθηκε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξε αιφνιδιασμός από την απόφαση της κυβέρνησης, καθώς προηγήθηκε της συζήτησης της επιτροπής.

Υποστήριξε παράλληλα, πως είναι πολύ χρήσιμο να είναι διαθέσιμα αρκετά δειγματοληπτικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, όπως η δυτική Αττική και κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ Γώγος, μιλώντας στο Mega, για το θέμα του click away θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις, όταν θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, στο τραπέζι υπάρχει το ενδεχόμενο, το click away να λειτουργήσει κατά περιοχές.

Ακόμα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός θανάτων λέγοντας πως το δεύτερο κύμα σε σύγκριση με το πρώτο ήταν πολύ μεγαλύτερο και πως το σύστημα υγείας επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση.

Μίλησε επίσης για τα εμβόλια επισημαίνοντας πως το ζήτημα της διαθεσιμότητας πρέπει να λυθεί άμεσα και ευελπιστεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Τέλος για το ζήτημα των εκκλησιών, είπε πως πρέπει να λυθεί με διάλογο και πως η εκκλησία πρέπει να δείξει κατανόηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here