Ιταλία: Οργή για την αποφυλάκιση του διαβόητου μαφιόζου Τζιοβάνι Μπρούσκα,φονιά άνω των 100 ανθρώπων


Ένας από τους πιο διαβόητους δολοφόνους της σικελικής Μαφίας, ο Τζιοβάνι Μπρούσκα, που θεωρείται ότι έχει σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους, αφέθηκε ελεύθερος μετά από 25 χρόνια στη φυλακή.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ο Μπρούσκα είχε συλληφθεί το 1996 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση για πάνω από 100 φόνους.

Ο 64χρονος, γνωστός ως «γουρούνι» ή «u scannacristianni» (φονιάς ανθρώπων) είχε πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που σκότωσαν τον εισαγγελέα κατά της Μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε το 1992, ενώ είχε διατάξει επίσης και τον στραγγαλισμό ενός 11χρονου αγοριού, το πτώμα του οποίου διαλύθηκε σε οξύ. Παρόλα αυτά, πλέον είναι ελεύθερος.

Η είδηση τη Δευτέρα προκάλεσε αντιδράσεις στην Ιταλία, αν και η απελευθέρωση του πρώην εκτελεστή της Κόζα Νόστρα ήταν αναμενόμενη, βάσει νόμου. Το 2000 ο Μπρούσκα αποφάσισε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, και για αυτό έλαβε μειωμένη ποινή.

Ο Μπρούσκα ήταν το «δεξί χέρι» του μεγάλου αφεντικού Τότο Ρίινα, που πέθανε στη φυλακή το 2017. Ο Μπρούσκα συνελήφθη τον Μάιο του 1996 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση για πάνω από 100 φόνους.

Όταν έγινε πληροφοριοδότης, είπε στους εισαγγελείς «είμαι ζώο. Δούλευα όλη μου τη ζωή για την Κόζα Νόστρα. Έχω σκοτώσει πάνω από 150 ανθρώπους. Δεν μπορώ να θυμηθώ καν τα ονόματά τους».

Η απελευθέρωσή του προκάλεσε οργή σε συγγενείς θυμάτων της Κόζα Νόστρα και πολιτικών που υποστηρίζουν ότι ο Μπρούσκα δεν είχε δείξει πραγματικά να μετανιώνει για τα εγκλήματά του, επικαλούμενοι το αμφιλεγόμενο ιστορικό του ως πληροφοριοδότη.

Παρόλα οι αποκαλύψεις του οδήγησαν σε συλλήψεις δολοφόνων και «νονών» της Κόζα Νόστρα, ωστόσο το κοινό και ειδικά οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να τον συγχωρέσουν για τα εγκλήματά του.

Είχε συλληφθεί σε μια βίλα στο Αγκριτζέντο το 1996, από έναν αστυνομικό ονόματι Λουτσιάνο Τράινα, αδελφό ενός αστυνομικού που είχε επίσης σκοτωθεί από την Κόζα Νόστρα.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ